Connect with us

Hirdetés

technokrata

Veszélyes készítmények az internetről – teszttel!

Smart home

Veszélyes készítmények az internetről – teszttel!

A legegyszerűbb módon juthatunk bármilyen gyógyszerhez.

Egy évvel ezelőtt a legtöbb hír a gyógyszertárakon kívüli gyógyszerárusításról szólt, ám ez a változás eddig még alig változtatott a gyógyszervásárlási szokásokon, hiszen a gyógyszertáron kívüli vásárlások aránya a teljes patikai forgalom egy százalékát sem éri el – állítják a GfK LHS HealthCare egészségügyi és gyógyszerkutatásokért felelős szakértői.

Ilyen „patikán kívüli vásárlás” az apróhirdetés alapján, Internet segítségével végbemenő beszerzés is, mivel egyre többen vannak, akik azt gondolják, hogy a törvénybe ütköző módon szerzett orvosságok fájdalommentes, hathatós megoldást kínálnak problémáikra. Például számos „fogyókúrás” orvosság vehető az Interneten keresztül: kezdve a Ritalintól – melyet általában hiperaktív gyermekek kezelésére írnak fel, mellékhatásként elfojtja az étvágyat, azonban szív- és érrendszeri veszélyeket is rejt – egészen a Clenbuterolig – amely lovak allergiás légúti megbetegedéseinek kezelése szolgál, emellett fokozza az anyagcserét, fogyasztó és izomnövelő hatású. Mindazonáltal, felhasználóik szédülést, remegést, és komoly szívsérülést tapasztalhatnak.

Ez ráadásul az éremnek csupán az egyik oldala. Az illegális gyógyszer-kereskedelem sem nélkülözi a szélhámosokat. Például, az egyik haza szaksajtó információi szerint a Clenbuterolt nem forgalmazzák a Balkánon, azaz a cirill betűs változata egyértelmű hamisítvány. Az általunk kipróbált két „dealer” közül az egyik csakis ezt a fajta készítményt kínálta (azaz a cirill betűs változatot), száz darabos csomagolásban, ami azt jelenti, hogy tízesével összecelluxozott levelekért 4.500 forintot kért. Mikor a placebo témát feszegettük, elővett a zsebéből egy hiányos levelet, ami persze teljesen máshogy nézett ki, és felajánlotta kipróbálásra. Az úriember körülbelül 120 kilót nyomott, ezzel mindenképpen hiteltelenné tette az ügyletet. Bár azt elmondta, valójában mire is való a gyógyszer, milyen „mellékhatásokkal” kell számolnunk, és miket lehet tenni ezek enyhítése érdekében, és hogyan fogyhatunk vele a leghatékonyabban.

A másik „dealer” a találkozón közölte, hogy Clenbuterollal valójában nem foglalkozik, de Regenonból tud adni, levelenként 5000 forintért. Ez elveszi az éhségérzetet, és felviszi a testhőmérsékletet. Állítólag semmilyen „mellékhatása” sincs, és egy hét alatt 8-10 kilótól is megszabadít. Noha a lelkes hívek el vannak ragadtatva az eredményektől, azonban kicsit közelebbről is szemügyre véve az internetes fórumokat, azt láthatjuk, hogy bizony a felhasználók megosztják egymással tapasztalataikat, olykor nyugtalanító, vagy éppenséggel rémes történeteket mesélve.

Meg kell, hogy értsük, gyógyszeres segítséggel lebarnulni, lefogyni, és nagy mellett növeszteni aligha lehet, és azt is tudomásul kell vennünk, ha egy készítmény nem érhető el legálisan, valamint nincs engedélyeztetve az országunkban, annak valószínűleg nagyon jó oka van.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés