Connect with us

technokrata

Meddig lesz ivóvizünk?

Smart home

Meddig lesz ivóvizünk?

A bolygó „meggyógyításának” új eszköze.

Az elmúlt néhány év nem jelentett éppen diadalmenet az anyag molekuláris szintű manipulálását kiaknázó nanotechnológia tudományága számára: az új, s egyben rendkívüli lehetőségeket rejtő technológiának eleddig sem a közvélemény tetszését, sem pedig támogatását nem sikerült elnyernie – 2008-ban viszont ez akár meg is változhat – állítja a Deloitte Touche Tohmatsu (DTT) 2008-as esztendőre szóló előrejelzése.

A nanotechnológiával szembeni bizalmatlanságot elhomályosíthatja a környezetvédelem területén tapasztalt, sürgős cselekvés iránti igény. A nanotechnológiára a rombolás szimbóluma helyett egyre inkább a bolygó „meggyógyításának” új eszközeként tekintenek majd – legyen szó a hulladékok hasznosításáról, a hatékonyabb energiaforrásokról, vagy a legkézenfekvőbb emberi szükséglet, a tiszta ivóvíz előállításáról.

Mint ismeretes, a DTT rendszeres, átfogó éves TMT-elemzései hagyományosan mérték- és irányadó előrejelzést jelentenek a technológiai piac szereplői számára. A vállalatnál megszokott kutatási metodikának megfelelően a Deloitte idei előrejelzései külső és belső forrásokon egyaránt alapulnak: a Deloitte tagvállalatainak számtalan ügyfelével készített interjú, a tagvállalatok több mint 6000 partnere, igazgatója, a Deloitte e szektorra szakosodott szenior menedzsereinek véleménye, illetve az iparági elemzőkkel és TMT vezetőkkel folytatott beszélgetések megállapításai is segítették.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök