Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csúcstechnológia Bollywoodban

Smart home

Csúcstechnológia Bollywoodban

India hindi és urdu nyelvű film- és tévéipara teljes fellendülésben.

Egyre többet hallunk a digitális átállásról, a mobil és Internet-alapú televíziózás elterjedéséről, amely minimális vagy akár gyökeres változásokat is eredményezhet a fogyasztói szokásokban. Ám nem árt tudni, mi van a színfalak mögött!

A Siemens IT Solutions and Services (SIS), amely a Siemens új struktúrájában egyike az úgynevezett szektorfüggetlen üzleti területeknek, továbbfejleszti a két legnagyobb indiai tévécsatorna IT-infrastruktúráját. A piacvezető Star One adónál az „OnAir“ műsorszórás-menedzsment rendszert implementálja, a Sun direct TV számára pedig bevezet egy ügyfél- és pénzügyi menedzsment rendszert. A Sun direct TV a Sun Network, a második legnagyobb – 14 TV- és 45 FM rádiócsatornát működtető – tévétársaság fizetőtévé- (PayTV) adója. A két megrendelés több millió euró értéket tesz ki.

A Star One-nál az új műsorszórás-menedzsment rendszer a teljes információ-áramlást szervezi a hirdetési ügyfelek akvizíciójától kezdve az adástervek előállításáig. A szoftver automatikusan tájékoztatja a szerkesztőt a TV-jogok állásáról, és így lehetővé teszi az adástervek hosszú időre előre való kialakítását. A rendszer továbbá egyenlegbe állítja az adási jogokra fordított kiadásokat és a sugárzási költségeket az illető program adásidő-környezetében hirdetésekből származó bevételekkel. Emellett integrált elemző tool-ok segítségével kiértékelhetővé válnak a hirdetés-értékesítés adatai, optimálni lehet a hirdetési idő eladását és az adásszerkezetbe való rentábilis beillesztését. Ezt az IT-megoldást várhatóan a Star Csoport további tévéadóinál is bevezetik Hongkongban, Tajvanon, Indonéziában és a Fülöp-szigeteken.

A nemrégiben alakult Sun direct TV Private Limited társaságnál az SIS a meglévő SAP-környezetbe integrál egy Oracle-alapú ügyfél- és pénzügymenedzsment-megoldást. Minden előfizető számlát kap az általa „fogyasztott“ TV-tartalmak, időtartamok, árengedmények és árak adataival. Jelenleg az előfizetők telefonon vagy előre fizetett (prepaid) kártyával rendelik meg a nézni kívánt műsort – a Siemens megoldása lehetővé teszi az interneten való megrendelést, tagság-kiterjesztést és számlainformáció-lehívást is. Továbbá kapcsolódik az SAP rendszer „back-end” alrendszereivel, mint pl. a Financial Accounting, Materials Management és Inventory Control. A fenti megrendelések megerősítik a Siemens helyzetét a média-szektor vezető IT-megoldás és -infrastruktúra szállítójának globális szerepében. Nemrégiben a két brit társaságtól, a BBC-től és az ITV-től kapott digitális műsorgyártással kapcsolatos megrendeléseket.

Mint ismeretes, Bollywood India Bombay (Mumbai) központú, hindi és urdu nyelvű film- és tévéiparának népszerű neve.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés