Connect with us

Hirdetés

technokrata

Házi mozi rendszer – vezetékek nélkül

Smart home

Házi mozi rendszer – vezetékek nélkül

Már Magyarországon is kapható a világ első vezeték nélküli házi mozi rendszere.

A digitális vezeték nélküli technológiák fejlesztője és gyártója elegánsan oldotta meg a házi mozi rendszerek esztétikájának és vezetékeinek problémáját. A Neosonik a tavalyi CES kiállításon mutatta be vezeték nélküli házi mozi rendszerét, mely képes CD minőségű hangot és HD képet továbbítani, és kezelni vezetékek nélkül.

A házi mozi rendszerek nem csupán teljesítményük miatt kedveltek, de sok otthon vagy helység díszei is egyben, így az élményen sokat rontottak a házi mozi rendszer kötelező tartozékai, a vezetékek és a hálózati kábelek. Eddig a gyártók két megoldást kínáltak a vezetékek számának csökkentésére: virtuális háttér rendszert gyártottak, mely csak egy vagy két hangszórót támogatott (plusz egy mélyhangszórót), vagy vezeték nélküli hátsó hangszóró modult ajánlottak, mely nem igényelt kábelt a hangszóróhoz, viszont továbbra is szükség volt néhány kábelre. Azonban valódi vezeték nélküli rendszer a Neosonik megjelenéséig nem létezett.

A Neosonik megoldása száműz minden kábelt és vezetéket, ami egy házi mozi rendszerrel jár. A hangfalak elhelyezésekor nem szempont többé, hogy a kábeleket más bútorral, berendezéssel takarjuk el, ugyanis teljesen kiiktathatók a helységből. A rendszer szíve egy A/V kezelő több analóg és digitális bemenettel (beleértve HDMI 1.3 portot is). Minden A/V szabvány támogatásához a kezelő képes vezeték nélkül is továbbítani az 5.1 csatornás hangot is minden hangszóró párhoz a rendszerben. Ennél még meggyőzőbb, hogy a kezelő vezeték nélkül továbbítja a HD videotartalmat a HDTV HDMI portjához csatlakoztatott adapterhez. A Neosonik házi mozi rendszer nem csupán kiváló CD minőségű hangot és HD képet kínál, de ez az első olyan eszköz, mely kombinálja a hang és kép vezeték nélküli átvitelét, lejátszását is. Egyetlen vezetékre van szükség csupán: a rendszert csatlakoztatnunk kell a hálózathoz biztosítva a tápellátást.

A Neosonik a technológia továbbadását tervezi más gyártók számára, és reméli, hogy hamarosan olyan általánosan elfogadott és alkalmazott szabvány lehet belőle, mint a Wi-Fi vagy DVD.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés