Connect with us

technokrata

Új életre kelnek a műanyagpalackok

Smart home

Új életre kelnek a műanyagpalackok

Kidolgozták az újrafeldolgozott műanyagok tintapatronokban történő újrahasznosításának módszerét.

Az ágazatban elsőként olyan műszaki megoldást dolgoztak ki, amely lehetővé teszi az újrafeldolgozott műanyagok beépítését tintasugaras nyomtatópatronokba. Eddig már több mint 200 millió patron készült az új eljárással – köszönhetően a HP-nak. A vállalat mintegy 2,26 ezer tonna újrafeldolgozott műanyagot használt fel tintasugaras nyomtatópatronjai gyártása során az elmúlt évben, és idén e mennyiség megkétszerezését tervezi. Az innovatív eljárás lehetővé teszi a többféle forrásból érkező, eltérő minőségű újrafeldolgozott műanyagok kombinálását – az egyszerű palackoktól kezdve a HP fejlett tintasugaras nyomtatópatronjaiból származó anyagokig.

A terméktervezési körfolyamat lezárásán túl az újrafeldolgozott tartalom beépítése energiát takarít meg és csökkenti a szeméttelepre kerülő műanyaghulladék mennyiségét. Az új eljárás kísérleti szakaszától számítva a HP 200 nyerges vontató megtöltésére elegendő újrafeldolgozott műanyagot épített be tintapatronjaiba.

Az eljárás kidolgozása során a HP mérnökei, vegyészei és partnerei olyan módszert kerestek, amely biztosítja az újrafeldolgozott anyagok használatából eredő környezetvédelmi előnyöket, ugyanakkor garantálni tudja a HP-tól megszokott következetes termékminőséget és megbízhatóságot.

A HP Planet Partners programjában begyűjtött tintasugaras nyomtatópatronokat több lépésben feldolgozzák, amelynek végén kétféle nyersanyag: műanyagok és fémek maradnak vissza. A HP a patronokból kinyert műanyagot műanyagpalackokból származó műgyantával és különféle kötőanyagokkal kombinálja, hogy a végtermék biztosan megfeleljen a magas szintű teljesítményelvárásoknak.

A HP tintapatronjaiban az összesen felhasznált műanyag 70-100 százaléka újrafeldolgozott anyag, és minden terméknél szigorú vizsgálatokkal ellenőrzik a megbízhatóságot. Szemben azokkal a cégekkel, amelyek egyszerűen felújítják a használt patronokat, a HP beolvasztja a feldolgozott műanyag komponenseket új, eredeti tintapatronjaiba.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin