Connect with us

technokrata

Antiszociális informatikusoknak készült sapka

Smart home

Antiszociális informatikusoknak készült sapka

Mintha az Űrgolyhókból sétálnának ki…

A New York-ban élő és alkotó svájci Tina Roth Eisenbergnek köszönhetően a közösségből eredő, frusztrációt okozó kellemetlenségek könnyűszerrel kirekeszthetővé váltak az életünkből. A német Guido Mamczurral megvalósított közös munka célja az volt, hogy kizárható legyen a többi ember által keltett irritáló zaj és látvány, amellyel kénytelenek vagyunk együtt élni. Az úgynevezett Use-Thing eszköz segítségével így még a szörnyen antiszociális emberek is elviselhetően érzik magukat a zsúfolt helyeken.

Nos, elképzelhető, hogy az óriás mikrofonfejek láttán az átlag állampolgár inkább átsétál az utca túl oldalára, hatalmas teret adva az őrült labdafejűeknek. Mindenesetre, aki kedveli a Mel Brooks-féle Star Wars paródiát, az most egyszerűen csatlakozhat Dark Helmet lord hadseregéhez.

Mint ismeretes, a mentális betegség napjaink egyik legkomolyabb egészségügyi és társadalmi kihívása, amely egyaránt kiemelt szerepet kap az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Unió népegészségügyi programjában is. Az Európai Unióban 18,4 millió 18 és 65 év közötti ember szenved súlyos depresszióban, évente 58.000 uniós polgár vet önszántából véget életének, és ennél tízszer nagyobb az öngyilkossági kísérletek száma. A rossz mentális egészség társadalmi kirekesztés és megbélyegzés forrása, ráadásul a mentális betegségek óriási gazdasági költséget is jelentenek: egyes becslések szerint ez az EU GDP-jének 3-4 százalékát is eléri. A neuropszichiátriai zavarok felelősek a fogyatékosságok egyharmadáért, a kórházi ellátási költségek 15 százalékáért, a gyógyszerköltségek közel egynegyedéért, a szociális munkások terhelésének feléért, és egyedül Nagy-Britanniában minden évben 90 millió munkanap kiesését jelentik.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin