Connect with us

Hirdetés

technokrata

Piaci bevezetés előtt álló eszközök a CeBIT-en

Smart home

Piaci bevezetés előtt álló eszközök a CeBIT-en

Wireless N, Green Ethernet és Digitális Otthon újdonságok valamint kerekasztal beszélgetések.

A „Discover networks – talk chances” mottóval, standján számos újdonsággal szolgál a március 4-étől 9-éig Hannoverben megrendezésre kerülő CeBIT-en a hálózati- és kommunikációs eszköz gyártó D-Link; bemutatja legújabb kétsávos hozzáférési pontját, környezettudatos Green Ethernet termékeit, és vezeték nélküli switch megoldásait – az ezeket kiszolgáló Unified Access Point újdonságokkal együtt.

Folytatódnak az elmúlt években már nagy sikert aratott szakértői beszélgetések is, az idei slágertéma a hacker-szakértők kerekasztala a jelenlegi biztonsági szabványokról és a számítógépek hackelésének bonyolultabbá válásáról.

WLAN üzleti felhasználásra
A D-Link elsőként mutatja be a DAP-2553 cikkszámú Kétsávos hozzáférési pontot, mely egyidejűleg képes mind a 2.4, mind az 5GHz-es frekvencián működni. A hozzáférési pont mellett megtekinthető a még piaci bevezetés előtt álló, OLED kijelzős DIR-855 Kétsávos vezeték nélküli router is, melyről egyszerűen, közvetlenül leolvashatók a hálózati forgalom legfontosabb paraméterei.

A nagyobb, vagy éppen dinamikusan bővülő vállalatok számára kifejlesztett Unified Wireless megoldást két hozzáférési ponttal mutatja be a néhány szereplős piac legújabb belépője, a D-Link. Ezzel a megoldással egyetlen központi switchről immáron nemcsak a vezetékes hálózati forgalom, hanem a vezeték nélküli hozzáférési pontok is menedzselhetővé válnak, jelentősen növelve a hálózat, és ezzel a vállalat működésének rugalmasságát.

Újdonságok a nagyvállalati piacon – Green Ethernet és NAP támogatás
A D-Link 2007-ben kifejlesztett energia-hatékony Green Ethernet megoldása idén megjelenik a kisebb vállalatok igényeit kiszolgáló Smart web menedzselhető switcheknél is akár 48 portig.

A másik jelentős előrelépés a Microsofttal kötött stratégiai együttműködés eredménye, a DGS-3600 termékcsalád Microsoft NAP-technology (Network Access Protection) támogatása (D-Link NAP támogatásról bővebben). Az alkalmazott hálózat-hozzáférési mechanizmus magasabb szintű biztonságot fog jelenteni új kliensek hálózatba kapcsolása esetén.

Digitális otthon
A CeBIT 2008 D-Link Digitális Otthon koncepciójának fő technológiái a Wireless USB, a Powerline és a Médialejátszók. A kiállításon mutatja be a D-Link az első európai forgalmazásra kerülő UWB-technológiás (Ultra Wideband) eszközeit. A DUB-9240 kezdőcsomag például lehetővé teszi képek és filmek vezeték nélküli továbbítását egy digitális fényképezőgépről egy médialejátszóra, a TV készülékre vagy éppen egy nyomtatóra. A D-Link bemutatja Powerline termékcsaládjának legújabb, az otthoni hálózatbővítést szolgáló 85Mpbs sebességű tagjait, valamint az 1TB kapacitású Gigabites hálózati háttértárolót, a DNS-313-at.

D-Link Infotainment központ
A CeBIT teljes időtartama alatt szakértői beszélgetések helyszíne a D-Link „Infotainment area”. Gyártók, disztribútorok, piaci szakértők és szakírók egyeztetik álláspontjaikat moderált panelbeszélgetéseken. Munkanapokon üzleti, míg hétvégén fogyasztói témák kerülnek előtérbe.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés