Connect with us

technokrata

Újfajta játékkoncepció: Mario a való életben – videóval!

Smart home

Újfajta játékkoncepció: Mario a való életben – videóval!

Virtuális valóság helyett – maga a valóság.

Az elmúlt években a játékfejlesztők azon dolgoztak, hogy a maximumot kihozva magukból a virtuális valóságot olyan mértékben kidolgozzák, hogy az tényleg valóságosnak tűnjön – ám mindezt fix környezetben valósították meg. A merész újító, Keith Lam azonban úgy döntött, hogy megalkotja az eredeti Mario Bros. játék jólismert első pályáját a valóságban, amely egy Nintendo vezérlőegységgel játszható.

Hogy miből is áll ez? Nos, egy hosszú papírsávból, amin a játék háttere található, ezen halad egy televíziókészülék ház, a Mario-val együtt, aki mozgatható grafikus elemként látja el feladatát. Azaz bajszos szuperszerelőt a háttér „fölött” mozgatva haladhatunk előre a pályán.

Noha nem olyan kellemes, mint eredetiben, de annak mindenképpen egy érdekes verzióját ismerhettük meg. A videojátékok eme különleges perspektívája ugyanis megalapozhatja egy újfajta platform elterjedését. Mindenesetre addig is játsszuk, ahogy eddig, de ha valaki korlátozva érzi magát, és kellően vállalkozó kedvű, készítsen magának egyet.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin