Connect with us

technokrata

Forradalmi: vezérlés, érintés nélkül

Smart home

Forradalmi: vezérlés, érintés nélkül

Mindent a szemnek, semmit a kéznek?

A norvég Elliptic Labs fejlesztette ki azt az érintés nélküli ember/gép interfészt, melynek köszönhetően a jövőben nem lesz szükségünk arra, hogy a bacilusokkal és vírusokkal teli felhasználói felületekhez érjünk. Ahhoz ugyanis, hogy a képernyőnkön látható dolgokat kezelésbe vegyük, elég csak a kezünkkel hadonászni, mutogatni, ahogyan a varázslók szoktak.

A megoldás egy olyan szenzorra épül, amely nyomon tudja követni a másfél méteren belül lévő dolgok mozgását, helyzetét, és tulajdonságait. Ez azt jelenti, hogy nem csak arra képes, hogy érzékelje, mire mutatunk, hanem a gesztusainkat, kézjeleinket is képes “értelmezni”, amellyel így befolyásolhatjuk a képernyőn látott tárgy pozícióját és mélységét.

Kíváncsiak vagyunk, hogy az interfésszel milyen tervei vannak az Elliptic Labs-nak. A fejlesztőik szem előtt tartanak minden olyan hétköznapi alkalmazhatóságot, amely a jelenleginél intenzívebb irányítást igényel – ilyen lehet a videojáték. Ha az érzékelőt kellően le tudják kicsinyíteni, még mobileszközökhöz és mobiltelefonokhoz is használható lenne.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Samsung Galaxy A

Kütyük

A Samsung Galaxy A sorozatból mindenki tud választani

2019. december 15. vasárnap
fibaro

Smart home

Élet egy okos házban – Fibaro beszámoló

2019. december 14. szombat
iPhone 11

Kütyük

Az iPhone 11 kasszasiker

2019. december 14. szombat
Mido

SmartWatch

75 éves kollekció előtt tiszteleg a Mido

2019. december 14. szombat
Huawei nova 5T

Dotkom