Connect with us

Hirdetés

technokrata

Láthatóvá válik webes aktivitásunk

Smart home

Láthatóvá válik webes aktivitásunk

Először jó poénnak tűnhet, de várjuk ki a végét…

Egy hat országra kiterjedt felmérés szerint az alkalmazottak átlagosan munkaidejük 61 százalékát töltik produktív tevékenységgel, és egyes munkakörökben ez a szám az 50 százalékot sem éri el (forrás: Czipin&Proudfoot). Bár a felmérést végző tanácsadók eredményei szerint a kiesések nagy része szervezési hibákra vezethető vissza, azt is kimutatták, hogy íróasztal melletti munkavégzés esetén az üresjáratok második legjelentősebb okozója a számítógépen végzett szabadidős tevékenység.

Minden jó vezető tudja, hogy a megfelelően motivált emberek jó munkakörülmények között az esetek túlnyomó többségében örömmel végzik a feladataikat. Minden más esetben kevésbé. Számos olyan szoftver létezik, melyek kimutatást készítenek az aznap használt szoftverekről, feltüntetve a megnyitott dokumentumokat és meglátogatott webhelyeket is. Egy irodában dolgozók statisztikáit összehasonlítva számos egyezőséget találunk majd, melyekből a vállalati kultúrára is következtethetünk.

Végül természetesen számtalan olyan esetet figyelhetünk meg, amikor valaki a munkája helyett az Interneten kalandozik, vagy népes baráti körével levelezik. Ám a jó vezető azt is tudja, hogy az internetezés kollektív korlátozásával csak a legvégső esetben élhet. Mit tehet hát amellett, hogy versenyre ösztönözve teljesítmény alapján rangsorolja dolgozóit a mindenki számára oly jól látható információs táblán?

Bevezet, mondjuk egy hasonló rendeltetésű eszközt minden alkalmazottjának íróasztalára.

Ez egy módszer arra, hogy pontosan láthatóvá váljon, milyen gyakran használunk bizonyos internetes szolgáltatásokat. Bár, úgy tűnhet, hogy mindez teljesen felesleges, nézzük meg működés közben!

Az oszlopdiagramhoz nagyon hasonlító Physical Bar Graph Table egyértelműen láthatóvá teszi webes aktivitásunkat, mindegyik rúd megmutatja, milyen gyakran látogatjuk a hozzá rendelt helyet, és mikor mentünk ki egyet kávézni. Noha még éveket kell várnunk egy használhatóbb verzióra, ami késik, nem múlik…



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés