Connect with us

technokrata

Extrém utcafény

Smart home

Extrém utcafény

Futurisztikus megoldás, egyelőre nem nekünk.

Köztudott, hogy az energiaárak világszerte emelkednek, a hagyományosnak mondható energiahordozók (kőolaj, földgáz, urán) pedig korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre, addig a regeneratív megoldások egyre olcsóbbak, a napenergiából nyert elektromos áram egyre nagyobb szeletet harap ki az energiapiac tortájából.

A Panasonic tokiói technológiai központjában látható lámpák világításukhoz napenergiát használnak, mindegyik oszlopon található egy pár panel, mely az akkumulátort tölti a napsütéses órák ideje alatt. Az építményen emellett egy függőleges szélturbina is helyet kapott, így a világítótestek a leginkább környezetbarát módon hasznosítják a külső energiaforrásokat.

Az úgynevezett Seagull Light rendszer névleges teljesítményéről nincsenek adatok, de a Panasonic szerint kifejezetten költséghatékony megoldást jelent a vállalat számára. Épp ezért meglepő, hogy a hírek szerint kereskedelmi forgalomba nem kerül. Pedig nagyon vadítóan néz ki, amikor a széltől beindulnak a turbinák.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin