Connect with us

Hirdetés

technokrata

Brutális: már tesztelik a játékokból ismert megafegyvert

Smart home

Brutális: már tesztelik a játékokból ismert megafegyvert

Széjjeltépés ezerrel.

Emlékezünk, mikor két évvel ezelőtt az amerikai haditengerészet ígéretet tett arra, hogy elektromágneses sínágyút alkalmaz majd következő generációs hadihajóin – a DD(X)-en? Nos, a pillanat elérkezettnek mondható, ugyanis a US NAVY már teszteli is a brutális tudású railgun-t.

Röviden összefoglalva, a jámbornak tűnő szerkezet puskapor helyett mágneses mezőt használ a lövedék gyorsításához – a módszer tisztább és halkabb, a végeredmény pedig pusztítóbb, mint valaha. (De nem összekeverendő a Gauss-szal.)

A 32 megajoule teljesítményű elektromágneses sínágyú (32-MJ LRG) ugyanis a legerősebb fegyver a fajtájából (). Voltak már korábbi kísérletek gyengébb teljesítményű sínágyúkkal, ám amióta sikerült megoldani a kellő energia felvétel biztosítását, már nekiestek a 64 megajoule-t tudó változat fejlesztésének is. Azaz több mint 21 ezer kilométer per órás sebességgel csapódhat majd be a lövedék. A kérdés már csak az, mikor és hova. Mindenesetre 2020 és 2025 között a fegyver készen áll majd a bevetésre.

Összehasonlításképpen egy 8 megás lövés nagyjából megfelel azzal, ha a célpontot egy 612 kilométer per órás sebességgel száguldozó Ford Taurus-szal toljuk meg.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés