Connect with us

technokrata

Meddig tart ki energiakészletünk?

Smart home

Meddig tart ki energiakészletünk?

Hamarosan egy szerver egész élettartama alatt történő üzemeltetése és hűtése többe fog kerül, mint megvásárolni magát az eszközt.

Világszerte növekednek az energiaköltségek. Az Egyesült Királyságban például egy átlagos méretű adatközpont egy év alatt több áramot fogyaszt, mint Leicester városa1. Azaz egy nagy adatközpont által fogyasztott energia elegendő lenne egy 30-40 ezres város ellátására. És vajon hova megy ez az energia? A világ adatközponjainak többségében elmondható, hogy az adatközpont energiájának 60 százalékát az IT berendezések hűtésére fordítják2. Hamarosan egy szerver egész élettartama alatt történő üzemeltetése és hűtése többe fog kerül, mint megvásárolni magát az eszközt. Itt olvashat nyolc tippet a környezetkímélőbb számítástechnikához. Itt pedig a megújuló energiaforrások kifejlesztésének mai helyzetéről.

Tehát a széndioxid kibocsátás az egekben jár, az új technológiák pedig tovább nehezítik a terhet. Így ha a vállalatok a jövőben is versenyképesek akarnak maradni, változtatniuk kell az energiafelhasználásukon. Egyes gyártók, így a HP is segíteni tud abban, hogy az energiakiadások akár 50 – 60 százalékra csökkenjenek. Ennek az energiamegtakarításnak hatalmas hatása lehet – pénzügyi előnyöket eredményezhet az IT műveletek tekintetében és az ügyfelek számára, valamint csökkentheti a bolygónkra nehezedő környezeti nyomást. Egyetlen nagygépes rendszer képes egyedi szerverek százait, vagy ezreit modellezni, és ezek mindegyikét valódi, különálló gépként működtetni.


(1) BroadGroup „Power and Cooling Survey 2006″ (Energiafelhasználási és hűtési felmérés, 2006).

(2) A HP és a The Uptime Institute tanulmánya.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin