Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fokozottan figyelik az autókat

Smart home

Fokozottan figyelik az autókat

Intenzív ellenőrzés alatt tartott zóna Londonban.

A brit főváros levegőminőségének hosszú távra szóló javítására a Transport for London (TFL) közlekedési szervezet 2008 februárjában az egész városra kiterjedő alacsony légszennyezésű zónát (Low Emission Zone, LEZ) vezet be, illetve működtet. Ebben a zónában csak olyan teherszállító járművek, buszok és taxik közlekedhetnek, amelyek kipufogó gázai egy bizonyos szabványnak megfelelnek, és mint ilyenek regisztrálva vannak.

A járművek hatékony ellenőrzésére a TFL a zóna 75 pontján digitális kamerákat telepít a rendszámtáblák automatikus leolvasására, amelyek a felvételeket kódolt digitális formában egy szélessávú IP-hálózaton keresztül a központba továbbítják. Ott a rendszámtábla-adatokat egy adatbázissal „ütköztetik” és azonosítják. Akinek nincs rendben a szénája, 500-1500 font büntetést fizethet.

A TFL már a LEZ kialakítása előtt jó tapasztalatokat szerzett a Siemens technológiájával. A cég ugyanis a belvárosi fizetőbelépős zóna bővítésekor, 2007-ben már telepített egy rendszám-felismerő rendszert, amely sikerrel „buktatja le” a belső-londoni zónában feketén közlekedőket, akik nem fizették meg a belépő-, azaz légszennyezési díjat. A város a többletbevételekből többet költhet a tömegközlekedési hálózat fejlesztésére.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés