Connect with us

technokrata

Olcsó notebook után olcsó asztali PC, monitor, TV?

Smart home

Olcsó notebook után olcsó asztali PC, monitor, TV?

Az Asus-nak bejött az Eee márkanév.

Tegnap jelentette be a távol-keleti vállalat: az Eee márkanév olyan gyorsan annyira sikeressé vált, hogy máris a bővítésen gondolkodnak. Ugyanezen brand alatt hozna forgalomba asztali PC-ket, monitorokat és HD-s TV-ket is az Asus. Lássuk kicsit részletesebben, miről is van szó!

Eee Desktop
Az első asztali PC idén jelenik meg, Asus E-DT (vagy Eee DT) név alatt. Tulajdonképpen egy olcsó desktop számítógépről van szó, melyhez nem tartozik monitor. Először Celeron processzorra alapulna a masina, de később a Shelton kódnevű platformra váltaná le ezt az Asus. Kérdés persze, hogy mennyire lehet népszerű egy ilyen kezdeményezés abban a korszakban, amikor az asztali komputerek egyre kevésbé kelendőek, köszönhetően a notebookok sikerének. A 300 dollár alatti ár mindenesetre elősegítheti az érdeklődés felkeltését, és az sem kizárt, hogy akár 200 dollár alá is le tud menni a vállalat.

Eee Monitor
Az Asus E-Monitor tulajdonképpen egy olyan asztali rendszer lenne, mint amilyet az Apple kínál az Imac révén, vagy a Dell az XPS One-nal. Az Intel Shelton platformra alapuló gép 19 vagy 21 colos LCD-vel rendelkezik majd, és a távol-keleti vállalat gondolt azokra is, akik televíziós műsorokat akarnak rajta nézni: beépített TV-tuner biztosítja ezt a lehetőséget. Mindezt 500 dollár alatti áron, a tervek szerint szeptember környékén.

Eee HDTV
Az Asus E-TV válthat ki még az Eee PC-hez mérhető érdeklődést – a nagyratörő elképzelés szerint olcsó, 42 colos, vagyis 106 centiméteres képátlóval rendelkező HDTV-t dobna piacra a vállalat. A szintén szeptemberben megjelentetni tervezett, szoftver tekintetében linuxos alapokon nyugvó masina teljes HD-s felbontást kínál, vagyis 1920×1080 pixelt lesz képes megjeleníteni a folyadékkristályos kijelző. Ennek tervezett ára nem ismert, de ha tartani akarja magát az alacsony árakhoz az Asus, ezt sem kínálhatja drágán. Ezzel ellensúlyozhatja azt a hátrányt, hogy a számítástechnikai eszközök vevői körén kívül viszonylag ritkán ismert márkaneve, vagyis a vásárlók kezdeti ellenállására mindenképp számítani lehet.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák