Connect with us

Notebook kivehető telefonnal

Smart home

Notebook kivehető telefonnal

Szokatlan design, érintőképernyő és Windows XP – nyílt harc az Asus olcsó noteszgépével szemben.

A Belinea az avatottak számára is inkább monitorairól ismert itthon – nemrég azonban megjelentek a piacon egy 7 colos LCD-t tartalmazó noteszgéppel. A nem is titkoltan az Asus Eee PC-je ellenében piacra dobott s.book számos érdekességgel rendelkezik – például a kijelző szerencsés elhelyezésének köszönhetően maradt elég hely egy VoIP telefon számára. Ez akkor (is) működőképes, ha kipattintjuk a helyéről: a kis masinával Bluetooth-on keresztül kapcsolatot tartó kommunikációs eszköz Skype-ot használ.

Apropó, LCD. Mérete ugyanakkora, mint az Asus Eee PC-jében található modell, és natív felbontásuk (800×480 pixel) is megegyezik, de itt nagyjából véget is értek a hasonlóságok. Míg az Asus masinájában egy LED-es háttérvilágítású példány dolgozik, itt hagyományos fluoreszkáló háttérvilágítás adja a kellő fényerőt. Ez kevésbé telített színeket jelent, ugyanakkor a panel nagy előnye, hogy érintésérzékeny, szemben a (jelenlegi) Eee PC-vel. Az s.book emellett más felbontások megjelenítésére is képes – természetesen a folyadékkristályos kijelzőkre ilyenkor annyira jellemző elmosódott látvány mellett.

Míg a piacnyitó Asus készülék 4 GB-nyi SSD-t tartalmaz háttértárként, addig az s.book 80 GB-os winchesterrel rendelkezik, amivel jóval nagyobb mozgásteret kínál a feltelepíthető programoknak. Operációs rendszere Windows XP Pro, melyhez a vásárló előre telepítetten jut hozzá – ez alá 1 GB-nyi memória dolgozik, vagyis arra nem lehet panasza egyetlen vevőnek sem, hogy nem elég gördülékeny használata.

Via processzort használ: a tavaly bejelentett C7-M példányt, mely 1,2 GHz-es órajelen működik, ULV jelölés mellett (vagyis ultra-alacsony feszültségen üzemel). Grafikus vezérlője szintén a Via keze munkáját dicséri (VX700), sőt, még optikai meghajtó is tartozik hozzá. Igaz, ez utóbbi csak opcionálisan, és csak külső csatlakoztatással. Cserébe viszont ellátták vezetékmentes hálózatokhoz való kapcsolódási lehetőséggel (802.11b/g), illetve DVI csatlakozóval is.

Egyetlen hátránya van csak a masinának, hogy jelentősen drágább, mint az Asus Eee PC-je: 420 fontért kezdték meg árusítását Nagy-Britanniában. A The Register egy példányt már le is tesztelt; az így kapott teljesítményadatok itt olvashatók.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom