Connect with us

technokrata

Airbus A380: óriási repülő modell – videóval

Smart home

Airbus A380: óriási repülő modell – videóval

Szomorú: lekerültek az Antonovok az égről.

Ha a videón nem látszana a piros pólós férfi, azt hihetnénk, hogy a világ legnagyobb utasszállítója repked a felvételen – igaz egy kicsit bizonytalanul. Ám az RC Airbus A380 élethű modellje az, amit látunk. Egyáltalán nem nevezhetjük miniatűrnek az öt és fél méteres szárnyfesztávolságú, majdnem 70 kilogrammos gépet, de összességében jóval kisebb az eredeti szuperjumbónál.

Bár a modellreptetés valamilyen szinten a játék kategóriába tartozik, ám ez esetben már kőkemény üzletről beszélünk. A rádióirányítású gép turbináinak ára 3 és 4 ezer dollár között mozog, és elég nagy ahhoz, hogy komoly károkat okozzon, ha elveszti irányítója kontrollját. Az alábbi videón egy másik RC Airbus A380 modell repkedése látható, egy ráerősített kamera szemszögéből.

Ha már a repülőknél tartunk, rossz hír, hogy a Légiközlekedési Igazgatóság az Antonov 26/26B (utóbbi orosz gyártmányú teherszállító repülőgép) típusú légijárművek repülését február elsejétől repülésbiztonsági okokból felfüggeszti, a légialkalmassági bizonyítványukat pedig visszavonja. Az EU szerint ugyanis a fent említett, Magyarországon lajstromban lévő légijárművek jelenleg nem teljesíti az európai típusokkal szemben támasztott repülésbiztonsági követelményeket.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle