Connect with us

technokrata

9 megapixel, 10x-es zoom, képstabilizátor – kompakt formában

Smart home

9 megapixel, 10x-es zoom, képstabilizátor – kompakt formában

Nagy felbontású új kompakt Panasonic digitális fényképezőgépek 28 milliméteres nagylátószöggel és 10x-es optikai zoommal.

A Panasonic bemutatta két új Lumix fényképezőgépét, a 9,1 megapixeles DMC-TZ5 és a 8,1 megapixeles DMC-TZ4 modelleket. Mindkettő 28 milliméteres nagylátószögű, Leica DC objektívet tartalmaz 10x-es optikai zoommal (35 milliméteres filmes megfelelője: 28-280 milliméter). A 28 milliméteres nagylátószögű objektív ugyanabból a nézőpontból nagyobb területet képes a képmezőbe foglalni, mint egy hagyományos 35 milliméteres készülék, a 10x-es optikai zoommal ugyanakkor igény szerint közelebb hozhatóak a távoli tárgyak részletei is.

A TZ5 új funkciója a 720p HD filmfelvételek készítése, mely a közvetlen kimenet lehetőségével együtt lehetővé teszi, hogy elkészült videóinkat nagy felbontásban tekinthessük meg nagyképernyős HDTV-n, a külön megvásárolható komponens kábel segítségével. Mindkét készülék rendelkezik az úgynevezett Intelligens LCD funkcióval, mely a fényviszonyokat érzékelve 11 finom lépcsőben állítja be az LCD fényerejét, hogy a megjelenítés minden szituációban optimális legyen a képernyőn. A TZ5 460.000 képpontos és 7,7 centiméteres (3 col) képátlójú, a TZ4 pedig 230.000 pixeles és 6,4 centiméteres (2,5 col) képátlójú kijelzőt kapott.

Az Intelligens Automata üzemmód a TZ5 és TZ4 esetében kibővül az Intelligens Expozíció funkcióval és a Digitális Vörösszemhatás Korrekcióval a ˝már megszokott˝ Mega O.I.S., Intelligens ISO-vezérlés, Intelligens Motívumprogram-választó, Arcfelismerő és Gyors AF funkciók mellett. A Mega O.I.S. elnyomja a kézremegés hatását, az Intelligens ISO-vezérlés pedig a bemozdulás okozta életlenséget előzi meg. Az Intelligens Motívumprogram-választó beállítja a helyzetnek leginkább megfelelő motívumprogramot, melyet automatikusan választ ki a leggyakrabban alkalmazott felvételi módok, azaz a Portré, Tájkép, Makró, Éjszakai portré és Éjszakai tájkép közül. Az Arcfelismerő rendszer érzékeli az emberi arcok jelenlétét, és automatikusan rájuk állítja a fókuszt, valamint hozzájuk igazítja az expozíciót.

A rozsdamentes acélborítású DMC-TZ5 (214 gramm) ezüst, fekete, kék és barna színekben lesz kapható, míg a DMC-TZ4 (208 gramm) ezüstben és feketében.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp