Connect with us

technokrata

Nagyon durva: vakít és éget az új fény – videóval!

Smart home

Nagyon durva: vakít és éget az új fény – videóval!

A túlzások nélkül szörnyszülöttnek nevezhető lámpa kisüti az ember szemét.

Ugyan, mit sem érnek a fehéren izzó reflektorfények, ha égetni, vakítani kell, mikor itt van ez a szinte hihetetlen fényerejű zseblámpa. Nem csak egymás szemét égethetjük ki, még egy tojást is meg tudunk sütni alatta. A Wicked Lasers által gyártott, nemes egyszerűséggel Fáklyának nevezett elemlámpa fényereje 4.100 lumen, ami szó szerint tűzbe hoz: néhány másodperc alatt lángra lobbantja a papírgalacsinokat. Hogy nagyjából képbe kerüljünk, a 2000 lumenes projektorok a különlegesen erős fényességű kategóriába tartoznak.

Egy évvel ezelőtt írtunk róla, hogy a Siemens fénytechnikai vállalata, az Osram elsőként fejlesztett ki olyan fénykibocsátó diódás spotlámpát, amelynek fényárama meghaladja az 1.000 lument. Ez több mint amit egy 50 wattos halogénlámpa kibocsát, ezáltal a világítási alkalmazások széles választékára használható. Az Osram Opto Semiconductors részlegének fejlesztői az 1000 lument úgy érték el, hogy különlegesen nagy chip-sűrűséget alkalmaztak: hat darab nagy teljesítményű LED-chipet integráltak egy kisméretű házba. Mivel egy chip mindössze 1 mm2 területű, nagyon koncentráltan eredő fényáram keletkezik.

A kilenc hüvelykes fáklya hátránya, hogy vakító hatása mindössze negyed óráig tart – eddig bírja ugyanis szuflával. Ára 299,99 dollár.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp