Connect with us

Az über bringaváz

Smart home

Az über bringaváz

Ultratartós biciklikeret.

Hány alkalommal mentünk úgy bicikli túrára, hogy az út közepén egyszer csak megadta magát a váz, és a leglehetetlenebb időben, a Mars felszínhez hasonló terepen kettétört? Bár velem még sosem fordult elő, de azért szögezzük le: aki bringázik, az esik, és tör, csontot, fémet, mikor, mit. Ez ezzel jár.

Elő a pezsgőt, durrogjanak a dugók, ugyanis egy UTAH állambeli kerékpár vállalat, a Delta 7 Sports az úgynevezett IsoTruss csőrendszert alkalmazza a gyártás során – ultrakönnyű és szupererős bicajokat eredményezve. A technológia ugyanis megőrzi az acél könnyedségét, ám tízszer erősebb annál.

A cég Arantix montenbájkja mindössze 1,25 kilogrammos, csőváza tudniillik speciális többkötegű szénszálból készül, melyet kevlár szövethuzalok tartanak össze. Amellett, hogy úgy néz ki, mintha a jövőből jött volna, érdemes megtalálni a megfelelő sisakot is ahhoz, hogy rá merjünk ülni.

Az IsoTruss technológia gúlarács szerkezetű csöveket használ, amelyek a kereszteződései révén a legnagyobb feszültséget is jól bírják. Amikor visítva száguldunk le egy domboldalról, és lefejeljük az első sziklát, a bicikli minden bizonnyal megsérül, ám csak egy pontban. Ez az elmélete. Az ára pedig 7 ezer dollár.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom