Connect with us

technokrata

Billentyűzet, akár színes ábrákkal is

Smart home

Billentyűzet, akár színes ábrákkal is

Riválisánál várhatóan jóval olcsóbb lesz.

A világ egyik legnagyobb szerződéses elektronikai eszközöket gyártó vállalata, a Foxconn Electronics bejelentette, hogy a United Keys céggel közösen olyan stratégiai együttműködést hoztak létre, melynek következében beágyazott kijelzővel rendelkező billentyűzetek fejlesztésébe és gyártásába fognak. Az így létrejövő klaviatúrák nem csak az olyan cégeknek jelentenek majd konkurenciát, mint a Logitech vagy a Microsoft, hanem az extravagáns billentyűzetekkel ismertté vált Art Lebedev stúdió Optimus-a is kihívóra akad.

Jelenleg sajnos nem sok információ áll rendelkezésre a United Keys által kifejlesztett és a Foxconn gyártotta billentyűzetről, de egy kép felér száz szóval, ahogy a kínai mondás tartja. Amint az látható is, a felső gombsor színes – itt olyan gombok találhatók, melyek LED-es alapot kaptak, vagyis fénykibocsátó felülettel rendelkeznek. Ezek ráadásul (bizonyos határok között) szabadon konfigurálhatók, vagyis bármilyen betű, szám, jel megjeleníthető rajtuk. Ez a kilenc billentyű elsősorban a játékosoknak és azoknak készül, akik olyan speciális programot használnak, aminek kezelését a megfelelően konfigurált hotkey-ek felgyorsíthatják.

Sem ára, sem megjelenési ideje nem ismert a készüléknek, mindössze annyit lehet tudni, hogy hamarosan piacra kerül. Képet alkothatunk azért arról, hogy mennyibe kerülhet, ha tudjuk, hogy az Art Lebedev hasonló billentyűzete 1000-1500 dollárért lesz megvásárolható. Igaz, ez utóbbi minden gombja OLED-es kialakítású és szabadon konfigurálható. Ha tippelnünk kellene, néhány száz dollárra becsülnénk meg a Focxonn – United Keys billentyűzetének árát.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom