Connect with us

Nem Planet Terror – valóság!

Smart home

Nem Planet Terror – valóság!

Ezt még Rodriguez is megirigyelné…

Forradalmi technikai korszerűsítésen estek át a műlábak, amelyhez hasonlóról nem nagyon hallhattunk eddig: lehetővé vált ugyanis, hogy Bluetooth-on keresztül kommunikáljanak egymással a pótolt végtagok, így immáron a duplán amputáltak is újra sétálhatnak!

Noha az esetek többségében korántsem olyan nyilvánvaló egy láb elvesztése, mint Rodriguez legújabb filmjében, a Planet Terror-ban, ahol zombie-vadász főhősnőnk kiválóan kiaknázza hiányosságának előnyeit, hiszen a valóságban sokkal nagyobb megpróbáltatást jelent egy ilyen műtét, ráadásul a kettős amputáción átesett betegek egyértelműen kerekes székbe kényszerülnek.

A technikai fejlődésnek köszönhetően mára a Bluetooth technológia biztosítja a szinkronizációt a műlábak között, így végre újra sétálhatnak azok is, akik mindkét lábukat elvesztették. Az új megoldás révén a művégtagok „figyelik egymást”, használójuk képes arra, hogy felfelé menet megnövelje a lépések nagyságát, lefelé jövet pedig megszaporítsa lépteit, vagy éppenséggel megállj-t parancsoljon. Bár elsőre fura ötletnek hangzik, hogy két láb magától megindul, de azok könnyen szabályozhatók a comb izmaival. Mindenesetre egy tolószéknél határozottan jobb megoldás, és bízunk abban, hogy a technológia tovább finomodik majd.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom