Connect with us

technokrata

SWAT összecsapás Floridában

Smart home

SWAT összecsapás Floridában

Flottamenedzsment cég segítette a magyar kommandósokat az orlandói világbajnokságon.

Florida állam, Orlando városában immár 25. alkalommal mérték össze tudásukat a legjobb különleges kommandó osztagok az úgynevezett SWAT Round-UP világbajnokságon, amely idén 67 csapat részvételével került megrendezésre. A mezőnyben a jelentős számú Egyesült Államokbeli csapatokon kívül többek között ott volt Kuvait, Kanada, Korea, Németország, Észtország, Svédország, Brazília, Bosznia és Magyarország csapata is.

A versenyt hosszú felkészülési időszak előzte meg, amely próbára tette a résztvevő különleges osztagokat mind fizikai, mind lelki szempontból egyaránt. „Rendszeresen jártunk lőni, akadálypályán gyakoroltunk, nagyjából heti 5 alkalommal fordítottunk időt állóképességünk növelésére, az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központjában ereszkedést gyakoroltunk, a Lupa-szigeti tavon eveztünk, illetve falat másztunk” – mesélte Háncs Attila rendőrhadnagy.

Az amerikai verseny helyszíne ugyanakkor szakmai bemutatónak és vásárnak is helyt adott, ahol a szakemberek találkozhattak az új fejlesztésű fegyverekkel, felszerelésekkel, optikákkal, behatolási eszközökkel, járművekkel, egyenruhákkal, lövedékálló mellényekkel, pajzsokkal, sisakokkal.

Minden csapat tagja hivatásszerűen is bevetési munkát végez napi szinten – többen közülük kiképzőként, oktatóként is tevékenykednek mind a Rendőrségen, mind a Rendőrtiszti Főiskolán. A csapat versenyre való felkészülését saját erőből finanszírozták, a kiutaztatásra pedig a LeasePlan Hungária támogatásával került sor. „Nem ez az első alkalom, hogy támogatásunkkal segítjük a tehetségeket, hiszen a LeasePlan támogatója a Forma 1-nek és az úgynevezett ChildPlan keretein belül a hátrányos helyzetű gyerek tanulását is segíteni kívánjuk” – mondta Gáti Tamás a LeasePlan Hungária, a kommandós magyar csapat főszponzorának vezérigazgatója.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp