Connect with us

Rendszeresen fuvolázik az első női Microsoft MVP

Smart home

Rendszeresen fuvolázik az első női Microsoft MVP

Magyarországon elsőként kapott női informatikai szakértő nemzetközi érvényű MVP címet.

Elsőként érdemelte ki női informatikus Magyarországon az MVP (Most Valuable Professional) címet. Telek Andreát, a NetAcademia Oktatóközpont vezető oktatóját Microsoft Office System kategóriában díjazták. A Microsoft az 1990-es évek közepén azzal a céllal indította el MVP Award nemzetközi programját, hogy elismerjék azon független szakemberek munkáját, akik kiemelkedő szerepet játszanak abban, hogy a felhasználók minél mélyebben és szélesebb körben megismerhessék a Microsoft termékeit.

Telek Andrea a Microsoft Office és SharePoint programcsaládok vezető oktatójaként 2007-ben csatlakozott a NetAcademiához. Szakoktatói tevékenysége mellett rendszeresen publikál, számos szakkönyv, többek között a Csoportmunka Office 2003-mal és a 101 ötlet innovatív tanároknak társszerzője, továbbá a Microsoft Office 2007 lépésről lépésre nyelvi lektora. Emellett szakcikkeket és oktatóanyagokat ír, valamint évek óta előadója különféle szakmai konferenciáknak, illetve gyakorlati szakemberként és szaktanácsadóként is aktív.

„Azért is különösen kiemelkedő jelentőségű, hogy Andrea megkapta az MVP minősítést, mert ezzel egy jellemzően inkább férfiakat foglalkoztató szakmában vált egy szűk, Magyarországon mindössze 22 főt számláló elitklub tagjává” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője. A magyar MVP-k közül négyen dolgoznak a NetAcademiánál: Telek Andrea mellett Gál Tamás és Réczi Gábor oktatók, valamint Fóti Marcell ügyvezető és vezető oktató kapták meg a címet.

Telek Andreáról (33):

Telek Andrea az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola francia-matematika, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem informatika szakán szerzett tanári diplomát.
Az elmúlt tizenegy évben szoftver-szaktanácsadóként, valamint középiskolai informatikai tanárként tevékenykedett. Ezzel párhuzamosan az informatikai felnőttoktatásban szintén jelentős tapasztalatot szerzett. 2007-ben SharePoint és Office vezető oktatóként csatlakozott a NetAcademia Oktatóközponthoz. Franciául és angolul beszél, szabadidejében rendszeresen zenél, többek között egy gitáros kórusban és fuvolazenekarban játszik.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom