Connect with us

technokrata

Mitől rettegünk?

Smart home

Mitől rettegünk?

Míg régen a Hasfelmetsző Jack tartott rettegésben egy város, addig napjainkban sokkal pusztítóbb dolgoktól félünk…

A személyes félelmek sorában a családban bekövetkező súlyos betegségek, halál és sérülések miatti aggodalmak a legjellemzőbbek, míg az emberiség jövőjét illetően a terrorizmustól és háborútól tartanak legtöbben világszerte. Sokan úgy igyekeznek kezelni aggodalmaikat, hogy azokat megbeszélik barátaikkal és családjukkal, de vannak, akik aktívan tesznek is azért, hogy a világ élhetőbbé váljon – állapítja meg a Wall Street Journal Europe megbízásából a GfK Custom Research által készített, a félelmeket feltérképező felmérés.

A globális felmelegedés és egyéb környezeti károk kérdése a válaszadók 14 százalékát foglalkoztatja, bár e témában az egyes régiók között jelentős különbségek fedezhetők fel. Nyugat-Európában a svédek és görögök egyaránt mintegy harmada (34 százalék) aggódik a környezetért. Ez az arány Németországban mindösszesen 8 százalékot ér el, aminél csupán az Oroszországban és a Cseh Köztársaságban mért 5 százalék alacsonyabb. Környezetvédelmet érintő kérdésekkel szemben az Egyesült Államokban is meglehetősen közömbösek a válaszadók: mindössze 14 százalékukat aggasztják a globális felmelegedésről és egyéb környezeti károkról szóló híradások.

Magyarországon a legfőbb félelem anyagi természetű: a megkérdezettek közel harmada (30 százalék) egy gazdasági válság lehetőségétől tart leginkább. Ezt a globális felmelegedés, illetve egyéb környezeti károk követi a sorban, ám ilyen természetű félelmekről már csupán a válaszadók 16 százaléka számolt be.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák