Connect with us

technokrata

Két új keskeny modell – arcfelismerő technológiával

Smart home

Két új keskeny modell – arcfelismerő technológiával

Tisztább portrékat eredményező Cyber-shot S750 és S780.

A Cyber-shot készülékek S-sorozata két olyan új modellel egészül ki, amelyek a nagyszerű képek készítésén túl okos jellemzőket is kínálnak. Tisztázzuk, két új készülékről van szó, a képen látható férfi – noha keskeny és modell – nem vásárolható meg február végétől. Nem úgy, mint az S780-as vagy S750-es modellek, amelyek kifejezetten a kezdő fotósok bátorítását célozzák.

A sorozat csúcsát képező Cyber-shot S780 kiváló minőségű, 3-szoros optikai zoommal ellátott Sony objektívje és 8,1 megapixeles nagy felbontása részletgazdag, még A3-as méretű nagyítás esetén is fantasztikus képeket garantál, míg kedvezőbb árú párja, a Cyber-shot S750 felbontása 7,2 valós megapixel.

Az S-sorozatban újdonságként, mindkét készülék arcfelismerő technológiával rendelkezik. Ez az ügyes Sony találmány egy képen belül egyidőben akár három emberi arc felismerésére is képes, s ehhez igazítva az expozíció, valamint a fókusz beállítását, tiszta, gyönyörű portrékat eredményez a családról, barátokról.

Ezenkívül ugyancsak elsőként kerül sor a Cyber-shot S-sorozatában az alkáli elemek helyett nagy kapacitású Sony lítium-ion akkumulátor alkalmazására, amely a korábbi modellekénél keskenyebb és könnyebb profilt tesz lehetővé. Ráadásul maga a keskeny vonalú akkumulátor is kevesebb helyet foglal el a zsebben vagy táskában, ami nagy előny a hosszabb, fotózással egybekötött távollétek során.

A Cyber-shot S780-nal és S750-nel gyenge megvilágítás mellett vagy felhős időben is vaku használata nélkül készíthetők elmosódásmentes felvételek. Ehhez csak ki kell választani a nagy érzékenységű „High Sensitivity” üzemmódot a könnyen kezelhető üzemmódválasztó tárcsával, s az ISO 1250-es beállítás még mozgó téma esetén is lehetővé teszi a bemozdulás kockázatát csökkentő nagyobb zársebesség használatát.

Új, többpontos autofókusz-üzemmódjuk révén az új modellek akkor is garantáltan éles, pontosan fókuszált képeket készítenek, ha a tárgy mozog vagy nem a kép középpontjában helyezkedik el.

A felvételek és a készülék beállításai kényelmesen megtekinthetők a nagyméretű, 2,5”-os kijelzőn, ami nemcsak a képek komponálásához és a menük, beállítások kezeléséhez remek eszköz, hanem széles nézőszögének köszönhetően az emlékek közös felidézését is kellemes élménnyé teszi. Mivel a készülék egyetlen gombnyomásra lejátszás üzemmódba kapcsolható, a képek felvételkészítés közben is gyorsan és egyszerűen ellenőrizhetők. A kép fényerejét grafikus formában megjelenítő hisztogram üzemmód segítségével pontosabban állíthatók be az expozíciós értékek a kijelzőn, s így a lehető legjobb eredmény érhető el.

A digitális fényképezés újoncai minden bizonnyal értékelni fogják az olyan praktikus kijelzőfunkciókat, mint például a vaku, a makró és az önkioldó közvetlen beállítási lehetősége, de a képernyős kalauz a fotózni kívánt és az üzemmódválasztó tárcsával meghatározott téma számára legmegfelelőbb beállításkombinációt is megsúgja.

Kezdők számára mindkét készülék képes megadni az optimális képméretet annak függvényében, hogy milyen méretű papírra történik majd a nyomtatás, illetve mennyi hely áll rendelkezésre a memóriában.

Európában a Cyber-shot S750 és S780 2008. február végétől, illetve március közepétől kerül a boltokba.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle