Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fantasztikus külső, komoly tudás – sorozatban!

Smart home

Fantasztikus külső, komoly tudás – sorozatban!

Az öt legjobb…

2008-ra öt új, stílusos fényképezőgéppel frissül a Sony közkedvelt Cyber-shot W-sorozata, melyek a fantasztikus HD-képminőséget egyszerű használattal párosítják. A legmodernebb színekben kapható új készülékek tiszta vonalvezetése és divatos megjelenése kiemelkedik a tömegcikkek világából, és a 100%-ig alumíniumból készült házuk belsejében a legújabb Sony technológiák gondoskodnak az emlékek még ragyogóbb megörökítéséről.

A sorozat zászlóshajója a 10,1 megapixeles W170, melynek extra méretű és felbontású (2,7”-os és 230 ezer képpont felbontású), fényes Clear Photo LCD-kijelzője kültéri, napos időben történő használat esetén is kiemelkedő kontrasztot kínál. Ötszörös optikai zoommal ellátott, kiváló minőségű Carl Zeiss nagylátószögű objektívje a 28 mm-es nagylátószögének köszönhetően (35 mm-es megfelelő) tágabb perspektívájú tájfotók és csoportképek készítésére is alkalmas.

Kimondottan Cyber-shot újításként a W170 olyan intelligens jelenetfelismerő rendszerrel rendelkezik, amely számos fényképezési szituációban kiküszöböli a különböző jellemzők találomra történő beállítását. Emelt szintű üzemmódban két felvétel kerül rögzítésre – az egyik standard automatikus, a másik pedig optimalizált beállításokkal –, ami még nagyobb garanciát kínál jólsikerült felvételek készítésére. A W170 további lényeges jellemzői közé tartozik a Mosolykereső, az Arcfelismerés, valamint a rossz fényviszonyok között is tiszta képeket eredményező Super Steady Shot optikai képstabilizátor.

A 8,1 valós megapixel felbontású W150 ugyanolyan nagy és fényes, 2,7”-os Clear Photo LCD plus kijelzővel készül, mint a W170-es csúcsmodell. Ezenkívül 5-szörös zoomos Carl Zeiss nagylátószögű objektív, Mosolykereső, Arcfelismerés, Super Steady Shot képstabilizátor és Intelligens jelenetfelismerés jellemzi.

A W130 8,1 valós megapixel felbontással, Mosolykereséssel, Arcfelismeréssel, Super Steady Shot képstabilizátorral és 4-szeres optikai zoomos objektívvel rendelkezik, míg a hasonló W120 felbontása 7,2 valós megapixel.

Belépő szinten a W110 kínál szintén 7,2 valós megapixele felbontást, valamint 4-szeres optikai zoomot, Mosolykeresést és Arcfelismerést.

A Cyber-shot W-sorozat fő jellemzőiValamennyi új modellben a Sony által kifejlesztett BIONZ képfeldolgozó biztosítja a fejlettebb arcfelismerést, amely most nemcsak gyorsabb követést, hanem távolabbi arcok felismerését is lehetővé teszi, továbbá képes automatikusan különbséget tenni a gyerekek és felnőttek között, valamint az expozíció, a bőrtónus, valamint a vörösszem-csökkentés beállításával nagyszerű portrékat eredményez.

A másik Sony újdonság, a Mosolykeresés, addig blokkolja a zár kioldását, amíg a fénykép alanya el nem mosolyogja magát. Így minden fotóról garantáltan boldog arcok tekintenek vissza. Az új Mosolyszint funkció révén pedig beállítható a kép elkészítéséhez szükséges küszöbérték – a finom mosolygástól egészen a széles vigyorig.

Ugyancsak a BIONZ processzor működteti a dinamikatartomány-optimalizálót, amely az expozíció és a kontraszt automatikus szabályzásával gondoskodik a természetes hatású képekről. Ez különösen erős ellenfényben készített felvételeknél hasznos, amikor a fényes és az árnyékos felületek részletei könnyen elveszhetnek.

A fényérzékenység maximális ISO-értéke minden modell esetében 3200, mellyel beltérben vagy gyenge megvilágítás mellett, vaku nélkül is alacsony zajszintű fotók készíthetők. Ezt egészíti ki a Super SteadyShot optikai képstabilizátor dupla elmosódásgátló megoldássá, amely kézből történő fotózás, különösen rossz fényviszonyok vagy nagyobb zoombeállítás esetén is tiszta képeket eredményez.

A szintén minden modellen megtalálható HD-kimenet segítségével az emlékek nagy méretben, BRAVIA televízión vagy más HD-képes kijelzőn is feleleveníthetők, melyeken a PhotoTV HD-kompatibilitásnak köszönhetően (opcionális adapter kábel csatlakoztatásával) hihetetlen Full HD képminőségben, rendkívüli részletességgel és valószerűséggel élvezhetők a felvételek.

Kiváló képminőségük és fejlett felvételkészítési funkcióik ellenére a W sorozat készülékei bámulatosan egyszerűen használhatók.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés