Connect with us

technokrata

Exkluzív fotóbemutató: Canon EOS 450D – az új ász

Smart home

Exkluzív fotóbemutató: Canon EOS 450D – az új ász

A Canon a nemzetközi debütálással egy időben ma Budapesten is bemutatta új digitális tükörreflexes fényképezőgépét, az EOS 450D-t. A 12 megapixeles érzékelővel, EOS tisztítási rendszerrel, 3 colos, élő nézetes kijelzővel és új, 9 pontos autófókusz rendszerrel rendelkező modell a gyártó képviselőinek elmondása szerint március elején debütál majd a hazai kereskedések polcain.

A Canon újdonság ajánlott végfelhasználói ára Európában 749 euró (váz – 193 ezer forint), illetve 849 euró (kit – 219 ezer forint) lesz. A kitben található alapobjektív IS-es, vagyis képstabilizátoros kivitel.

Mint azt a hazai sajtóbemutatón Lató Pétertől, a Canon fotó-videó termékspecialistájától megtudtuk, a 450D igazából nem a 400D, hanem sokkal inkább a 350D utódja, így a 450D piaci megjelenésével egy időben a 350D kopik majd ki a piacról, a 400D és a 450D pedig egymás mellett fog szerepelni a cég termékskálájában.

Az EOS 450D jellemzői, például a DIGIC III képfeldolgozó processzor és az áttervezett menürendszer, mely lehetővé teszi a Speedlite vakuk közvetlen beállítását a fényképezőgép kijelzőjéről, már bizonyítottak az EOS sorozat más modelljeiben. A fotósok 13 egyedi funkcióval igazíthatják fényképezési stílusukhoz a gépet. A 129x98x62 milliméter méretű és 475 gramm tömegű Canon újdonság érdekes módon nem CF, hanem SD/SDHC memóriakártyákat kezel.

Az EOS 450D főbb technikai jellemzői:
-12,2 megapixeles, 22,2×14,8 milliméter méretű CMOS képérzékelő
-Maximum 4.272×2.848 képpontos fényképfelbontás
-A Canon EOS integrált tisztítási rendszer
-3,5 kép/másodperc sebességű sorozatfelvételek
-3 colos képátlójú, 230 ezer pixeles felbontású LCD ˝Élőkép˝ móddal
-9 pontos nagyterületű kétirányú autofókusz rendszer, f/2,8 a középpontban
-Képstílusként elérhető képfeldolgozási paraméterek
-DIGIC III képfeldolgozó processzor
-Digital Photo Professional és RAW képfeldolgozó szoftver
-Kompakt, könnyű váz
-1.050 mAh kapacitású LP-E5 lítium-ion akkumulátor
-Teljes kompatibilitás a Canon EF és EF-S objektíveivel és az EX sorozatú Speedlite vakukkal.

Mint ismeretes, az EOS összes fontos részegységét a Canon saját maga fejleszti és gyártja. Az EOS 450D 12,2 megapixeles képérzékelője a Canon magas érzékenységű, alacsony zajszintű CMOS technológiáját használja a részletekben gazdag, minimális zajosodást mutató képek készítéséhez. A DIGIC III processzor biztosítja a kiváló képfeldolgozást és a gyors válaszidőt, mindezt gyakorlatilag azonnali, 0,1 másodperces indulással. A képadatok feldolgozása mostantól már 14 biten történik. A DIGIC III chipnek köszönhetően 3,5 kép/másodperces sorozatfelvétel érhető el, és ez akár 53 JPEG vagy 6 RAW képig történhet egy sorozatban.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle