Connect with us

technokrata

Rendszerváltás kell

Smart home

Rendszerváltás kell

A számítógépet használók közül kevesen tudnak vakon írni, és a legtöbb felhasználó az általa használt szoftvert csak felületesen ismeri. Miért nem megy ez nekünk?

Sokszor egyszerűbb a munkavégzés számítógép nélkül. Legalább is úgy tűnik, mivel nem állnak rendelkezésre a szükséges ismeretek, a hiányosságok pedig a harminc feletti korosztályra halmozottan jellemzőek… Megvizsgáltuk, hogy kiket, és miért érint ez.

A ténylegesen működő és legalább egy PC-vel rendelkező hazai társas vállalkozások 42 százaléka, azaz mintegy 82 ezer cég végzett a 2004-2006-os időszakban valamilyen, anyagi és emberi erőforrásigényét tekintve, jelentősnek mondható informatikai beruházást – mutatják a BellResearch kutatásainak eredményei.

Az IT-fejlesztésbe invesztáló cégek aránya magasabb a több alkalmazottat foglalkoztató vállalatok körében: míg az 1-9 fős mikrocégek 38 százaléka, addig a 250 fő feletti nagyvállalatok 87 százaléka indított ilyen jellegű projektet a vizsgált időszakban. Mégis, a vállalati méretszegmensek alapsokasági számából adódóan a fejlesztést finanszírozó vállalatok háromnegyede, mintegy 62 ezer cég a legkisebb vállalatok köréből került ki, és csupán 1 százalék – alig több mint ezer szervezet – a nagyvállalatok közül.

A fejlesztések elsődleges területeit a munkaállomások nagy volumenű cseréje, ezek szoftverkörnyezetének átalakítása, valamint a helyi hálózat, illetve a céges honlap tartalomkezelésének fejlesztése jelentette, ezek mellett szintén gyakorinak számított az informatikai rendszerek biztonságának növelése is. Az első négy területre a legalább 10 főt foglalkoztató vállalatok közel azonos aránya, 29 százaléka fordított figyelmet és erőforrásokra. A mikrovállalatoknál az elsődleges fókuszba egyértelműen a hardverkörnyezet átalakítása került: míg ebbe minden ötödik cég invesztált, szoftvercserébe már csak 8 százalékuk.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle