Connect with us

technokrata

Megpróbált megölni a notebookom!

Smart home

Megpróbált megölni a notebookom!

Képekkel illusztrált cikk egy kigyulladt noteszgépről.

Lítium-ionos akkumulátorral üzemelnek a mai notebookok – ezen energiaforrások megbízhatóságát azonban az elmúlt egy-két évben több hír is megcáfolta. A telepek ugyanis bizonyos körülmények között hajlamosak a túlhevülésre, amelynek enyhe lefolyása esetén egyszerűen csak megolvad a noteszgép burkolata. Ritkán ugyan, de ki is gyulladhat a masina, sőt, egészen szélsőséges esetben detonáció is bekövetkezhet.

Ez történt nemrég egy brit Thinkpad felhasználóval is. Az IBM gyártotta R50e típus rövid története a Boringtrash blogon jelent meg, ahol képekkel gazdagon illusztrálva mutatták be a szuicid hajlamokkal rendelkező laptop ámokfutásának következményeit. A bejegyzést rögzítő elmondása szerint az ágyában heverészett (ahogy korábban is tette), éppen félálomban volt, amikor mérgező gáz szagát érezte. Észrevette, hogy a kis masina és az ágy kigyulladt – amint az a képen is látszik, elég komolyat „harapott” a matracba.

A három éves készülék a történtek ellenére még mindig üzemképes, igaz, csak akkor, ha külső monitorra csatlakoztatja tulajdonosa.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle