Connect with us

technokrata

Winamp 5.5 – komoly változáson esett át a lejátszó

Smart home

Winamp 5.5 – komoly változáson esett át a lejátszó

Több mint 100 újdonság, fejlesztés, javítás az új változatban.

A Nullsoft bábáskodásával létrejött alkalmazás (letöltés itt) a múlt század utolsó évtizedének közepén nagy sikerrel mutatkozott be, s azóta is felhasználók tízmillióinak kedvenc audiolejátszó szoftvere. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy jó ideje már nem csak lejátszani tudja a zenéket, de katalogizálni és effektezni is, képes videók megjelenítésére, rendelkezik internetes rádió és TV támogatással, le tudja szedni az audio-CD-kről a dalokat stb.

A most megújult, 5.5-ös változat komoly változásokon esett át. Néhány példa: új grafikus kezelői felület került bele, sokkal jobban testreszabhatóvá vált, és átfazonírozott telepítőt kapott. Továbbfejlesztették a Spectrum Analyzer funkcióját, a surround hangzás jelzését a többcsatornás file-oknál, a podcastelést, a Unicode támogatását stb. Oldalnyi hosszú a hibajavítások listája, illetve sort kerítettek a kodekek (például FLAC, libvorbis, libpng stb.) frissítésére is.

Az ötös verzió jellemzői
– Winamp 5 mind a 2-es (klasszikus), mind a 3-as (modern) sorozat skinjeit támogatja
– továbbfejlesztett library-ja révén könnyebb a zenék és videók között keresni, illetve egyszerűbbé vált a kedvenc internetes rádiókhoz és tévéadókhoz való hozzáférés is
– ugyaninnen már életrajzokhoz, rajongói oldalakhoz és még több információhoz is hozzá lehet jutni
– új multimédiás billentyűzet parancsok az alapértelmezett hotkey listában
– AACPlus támogatása
– a felhasználó könnyen leszedheti kedvenc CD-jéről a dalokat az ingyenes AAC formátumba, de továbbra is lehetőség nyílik az MP3-as szabvány használatára is ezen folyamatban
– ez utóbbi (8x sebességgel) az ingyenes változatban is elérhető
– CD-k írása sem okoz gondot a Winamp számára

Az utóbbi két lehetőség csak a Professional változatban található meg. Az 5.52-es verzió letölthető gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle