Connect with us

technokrata

Elérhető árú plazma TV-k: akár 3D megjelenítéssel

Smart home

Elérhető árú plazma TV-k: akár 3D megjelenítéssel

Költséghatékony, sík képernyős Samsung TV-k mutatkoztak be az idei CES-en.

Új plazma TV fejlesztések a Samsungtól: jobb képminőség, egyedi design, multimédiás csatlakozás és akár 3D megjelenítés. Praktikusság, high-tech funkciók, stílusos design és elérhető ár: ezek a tulajdonságok jellemzik a 2008-as CES kiállításon bemutatott új, 4-es és 5–ös sorozatszámú Samsung plazma TV-ket. Az új sorozattal a Samsung megalkotta a piac első 3D megjelenítésre alkalmas, sík képernyős TV-jét. A készülékek menürendszere egyszerű használatot biztosít, és az áruk is kedvező.

A csillogó, zongora fekete külsejű TV-kbe épített modulok automatikusan optimalizálják a kép- és hangminőséget, alkalmazkodva a gamerek, sport imádók, vagy film rajongók igényeihez. A FilterBright tükröződés gátló technológiának köszönhetően kívülről jövő csillanásokat a képernyő elnyeli, míg a fekete legmélyebb árnyalatai is tökéletesen jelennek meg. A magas kontrasztarány pedig tökéletes képi megjelenítést nyújt.

A 3 HDMI bemeneten át – melyek közül az egyik a készülék oldalán helyezkedik el – számos multimédiás eszközt csatlakoztathatunk a készülékez. Az ötös sorozaton ráadásul egy 2.0-ás USB port gondoskodik a digitális fényképezőgépek, kamerák, vagy akár MP3 lejátszók egyszerű csatlakoztatásáról. A HDMI-CEC TV távirányító alkalmas több készülék irányíthatására HDMI porton keresztüli csatlakozás esetén.

A 4–es sorozatszámú plazmaTV-kben alkalmazott új szoftver algoritmus megszünteti a képzajokat és a hibás kontúrokat, ezáltal tiszta megjelenést biztosít még gyorsan mozgó jelentek esetén is.

Az 5–ös sorozatszámú Full HD (1080p) plazma TV-k esetében – a 4-es sorozathoz hasonlóan – számos lehetőség kínálkozik a kép- és hangminőség optimalizálására. A képek megjelenítését a single-scan rendszer még jobb minőségre emeli.

A 7-es sorozat tervezésekor egészen új technológiákat alkalmaztak, melyek eddig csak más olyan iparágak jellemzői voltak, mint például az autógyártás, vagy a divatipar. A fekete zongoralakk megjelenés megtartása mellett a készülékek egy leheletnyi színt kaptak az éleken.

˝Az Ultra FilterBright tükröződést gátló technológiának köszönhetően, a készülékek színekben gazdag, tiszta képi világot szavatolnak még egy igazán világos nappaliban is˝ – mondta Jonas Tanenbaum a Samsung Electronics Amerika sík képernyő üzletágának alelnöke.

A hetes sorozaton már 4 HDMI bemenet gondoskodik a veszteségmentes adatbevitelről, és az RSS csatornákon keresztül a legújabb híret, tőzsdei árfolyamok vagy időjárási információk követhetők nyomon – akár a heti sorozat nézése közben.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle