Connect with us

technokrata

Negyedével csökken a PC-k fogyasztása

Smart home

Negyedével csökken a PC-k fogyasztása

2010-re 25 százalékkal kevesebb energiát igényelnek az asztali és hordozható számítógépek.

„A HP évtizedek óta használ környezetbarát alkatrészeket és termelési technológiát.” – mondta el Todd Bradley, a személyi számítógép divízió alelnöke – „2010-ig a HP számítógépek energiafelhasználása 25 százalékkal csökken.”

Az EPEAT-skála segítségével összehasonlítható az asztali és hordozható számítógépek, illetve a monitorok környezetre gyakorolt hatása. Az egyes termékek tulajdonságaiktól függően arany, ezüst vagy bronz minősítést érhetnek el. A HP a számítógépgyártók közül elsőként jelent meg a piacon arany EPEAT-minősítésű termékkel. A HP Compaq rp5700 Long Lifecycle Business Desktop PC elsősorban öt éves életciklusával érdemelte ki a díjat. A hosszú életciklus nem csak a környezetvédelem, hanem az IT-beruházások megtérülése szempontjából is előnyös.

Az új HP termékek közül több is arany EPEAT-minősítést kapott. Közéjük tartozik a HP Compaq 2510p és a HP Compaq 2710p üzleti notebook, valamint a HP Compaq dc7800, dc5750 és dc5700 asztali számítógép sorozat tagjai.

A HP a beépített alkatrészek környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tartó kiválasztásával és fejlesztésével kíván megfelelni a saját magával szemben támasztott energiatakarékossági követelményeknek. Az opcionális 80 PLUS tápegységek például 15 százalékkal hatékonyabbak hagyományos társaiknál. Ezer darab 80 PLUS tápegységgel felszerelt számítógép évente 17 000 liter gázolaj elégetésének megfelelő széndioxidtól óvja meg a környezetet. A Verdiem SURVEYOR távoli energiamenedzsment-szoftver – mely minden dc7800 asztali számítógépen megtalálható – évente akár 33 százalékkal is csökkentheti a felhasznált energia mennyiségét.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom