Connect with us

technokrata

Ötdolláros alibi

Smart home

Ötdolláros alibi

Egyre több férfit vádolnak tévesen zaklatásért…

Noha Japán példátlanul rövid idő alatt ért el csúcstechnológiai vezető szerepet, hiszen még a vécéülőke fűtése is beindítható a slusszkulcs kivételével, mégsem sikerült eddig hathatós megoldást kiötlenie azon lakosai elrettentésére, akik – bár a legtöbb japán férfihoz hasonlóan házon kívül, ám – nyilvános helyen gyakorolják a szexet. Japán legendásan zsúfolt tömegközlekedési eszközein így mindennapos jelenség a tapizás, molesztálás, annak ellenére, hogy szinte állandó a jól szervezett rendőrség jelenléte: jóformán minden metró és vonatmegállónál található egy őrs. A legtöbb, amit tettek az ügyben, hogy a szerelvényeken kijelöltek „férfimentes” övezeteket. A tokiói metrón történő tapizás pedig nem városi legenda, hanem valós probléma, s a nők bizony aggódnak a molesztálások, a férfiak pedig a hamis vádak miatt.

A szigetország egyik népszerű, négyszázezres magazinja ezért egy különleges ötlettel állt elő: a Tsuhan Seikatsu egyik példányához egy hordozható földalatti kapaszkodót mellékeltek, mely a legkevésbé alkalmas dőlések és borulások ellen, ám általa elkerülhető a téves vádemelés.

Joggal gondolhatnánk, hogy az elképzelés túl egyszerű ahhoz, hogy működjön. Feltalálói nagyon is tisztában voltak azzal, hogy a félelem az egyik legjobb ösztönző marketing stratégia, így még ötdolláros (525 yen) áron is viharos sebességgel elkeltek a fogantyúk, mivel – főként a női – utasok számára egyértelműen jelzik, hogy a mellettük vagy közelükben álló férfiak keze „foglalt”, minimálisra csökkentve az esélyeket arra, hogy el nem követett tapogatózásért kerüljenek felelősségvonásra.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák