Connect with us

technokrata

DVD-áron az újgenerációs lejátszók

Smart home

DVD-áron az újgenerációs lejátszók

Nagyjából 27-28 ezer forintért is lehet már HD DVD készüléket venni. A Toshiba kétségbeesetten próbálkozik?

Mindenki tudta, hogy ez lesz: az új szórakoztatóelektronikai termékek először többnyire magas áron jelennek meg a boltokban, aztán terjedésükkel egyre olcsóbbá és olcsóbbá válnak. A Toshiba nemrég jelentette be legújabb árcsökkentését, melynek köszönhetően a HD-A3 modell (mely 720p/1080i felbontás kezelésére képes) már 150 dollárért, átszámítva nagyjából 28 ezer forintért is megvehető. Nem kerül sokkal többe az interlaced helyett progresszív 1080 pixeles felbontást támogató HD-A30-as modell sem, melyért 200 dollárt (nagyjából 37 ezer forintot) kell fizetni az USA-ban. A csúcskategória jelenleg 300 dollárért érhető el, melyet a Toshiba HD-A35 képvisel.

Mindegyik lejátszó rendelkezik két darab Ethernet porttal, aminek köszönhetően képesek az Internethez csatlakozni, és onnan adatokat letölteni, vagy streaming tartalmakat megjelenítésre feldolgozni. Emellett – hogy még vonzóbbá tegye ajánlatát a távol-keleti vállalat – a készülékekhez jár két ingyen HD DVD film, illetve öt további kiadásra kupont is kapnak a vevők. Egyetlen célja van mindezzel a Toshibának: fel akarja pörgetni a HD DVD lejátszók eladását.

Nemrég ugyanis bejelentette a Warner, hogy felhagy mindkét újgenerációs optikai formátum támogatásával és a Blu-ray mellé áll. A kéklézeres standard így a nagy kiadók zömét már a támogatói között tudhatja, a HD DVD filmes karrierjének pedig gyorsan véget vethet, ha a stúdiók legnépszerűbb alkotásai nem jelennek meg ezen a médiumon. Nem véletlen tehát, hogy a Toshiba bejelentette reklámkampányának kiterjesztésére irányuló terveit. A televíziókban, nyomtatott és online újságokban futó kampányoktól azt várja a vállalat, hogy sikerül meggyőzni a nagyfelbontású tartalmak mellett még mindig nem elkötelezetteket (és ők vannak többen), hogy a HD DVD-t válasszák. Aggodalomra adhat okot ugyanakkor, hogy a standard mögött álló, nagyjából 130 cég egyelőre hallgat, és nem ismertetik további, a médiaformátummal kapcsolatos szándékaikat. Pedig olyan neveket találunk itt, mint a Sanyo, NEC, Memory-Tech, Intel, a szintén másik irányba kacsintgató Microsoft stb.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom