Connect with us

Szörfözzünk az aszfalton

Smart home

Szörfözzünk az aszfalton

Számítógép vezérlésű hullámok az extrém sportot kedvelőknek.

Változik a világ, olyannyira, hogy noha eddig mi utaztunk a hullámokhoz, addig a jövőben a hullámok utaznak hozzánk – így bármikor hódolhatunk szörfös szenvedélyeinknek. 2011-re Angliában lehetővé válik, hogy akár két méteres hullámokat is meglovagolhassunk a város nívósabb negyedeiben, így várhatóan a tengerpartokról a városba költöznek a hullámlovasok, megalakítva ezzel a városi szörfözők táborát.

Mindez egy olyan mesterséges hullámgépnek köszönhető, amely teljesítménye vetekszik az Atlanti-óceán bukóhullámaival, ami ráadásul a vízmű által tisztított vízzel működik. A Venture Xtreme projekt keretében a Silvertown rakparton már idén megkezdődnek a munkálatok az első ilyen objektum létrehozása érdekében.

A műhullámok természetesebb hangulatához pálmafás strandot alakítanak ki, tűzhelyek és grillsütők kialakításával, hogy minél autentikusabb hangulatot nyújthassanak a fáradt szörfözők ellazulását elősegítvén.

Mondani sem kell, hogy a Steve Jones és David Taylor által életre hívott szerkezetet komoly számítógépes vezérlés irányítja, így az egy időben szörfözőknek semmiképp sem kell tartaniuk az ütközésektől.

A projekt megálmodóinak ez korántsem elég: szeretnének Londonban kialakítani egy jégfalat, állóhullámot, hogy az extrém sportot kedvelők minden igényükre találjanak kielégítő megoldást.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom