Connect with us

technokrata

Méretet változtat a lámpa

Smart home

Méretet változtat a lámpa

Akkora, amekkorát éppen szeretnénk.

Számtalan méretű, fajtájú, stílusú és árcímkével rendelkező lámpát találhatunk a boltok kínálatában, de eddig még csak hasonlóra sem bukkantunk. A „méretváltoztató lámpa” különleges mechanikus felépítésének köszönhetően lehetőséget ad arra, hogy kedvünk szerint alakítsuk méretét. Pontosabb adatokkal nem szolgálhatunk, ám a videó sok mindenre választ ad.

Senkinek sem árulunk el titkot azzal, hogy a megvilágítás bizony befolyásolja a munkavégzés hatékonyságát. Ez nem meglepő, hiszen környezetünkből származó információk legnagyobb részét optikai úton szerezzük, ezért ha dolgozunk, tanulunk, vagy bármilyen fontos tevékenységet végzünk, alapvető követelmény a megvilágítás optimalizálása.

Természetes fény esetében a kellő fénymennyiség még nem elég, ügyelni kell a jó árnyékhatásra, az egyenletességre, és a káprázatmentességre. Mesterséges megvilágítás során ügyeljünk a fény eloszlására a munkaterületen, a megvilágítás erősségére, a fényforrások és a munkahelyeken lévő felületek minőségére és színére. Ne felejtsük az sem, hogy a színérzékelés minden emberben más és más érzéseket vált ki, ám a színekkel kapcsolatos érzelmi reakciók általában nem spontán reakciók, hanem a színek szimbólumtartalmával, a kulturális hagyományokkal is összefüggésben vannak (például: a fekete a gyász színe).Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök