Connect with us

Hirdetés

technokrata

Méretet változtat a lámpa

Smart home

Méretet változtat a lámpa

Akkora, amekkorát éppen szeretnénk.

Számtalan méretű, fajtájú, stílusú és árcímkével rendelkező lámpát találhatunk a boltok kínálatában, de eddig még csak hasonlóra sem bukkantunk. A „méretváltoztató lámpa” különleges mechanikus felépítésének köszönhetően lehetőséget ad arra, hogy kedvünk szerint alakítsuk méretét. Pontosabb adatokkal nem szolgálhatunk, ám a videó sok mindenre választ ad.

Senkinek sem árulunk el titkot azzal, hogy a megvilágítás bizony befolyásolja a munkavégzés hatékonyságát. Ez nem meglepő, hiszen környezetünkből származó információk legnagyobb részét optikai úton szerezzük, ezért ha dolgozunk, tanulunk, vagy bármilyen fontos tevékenységet végzünk, alapvető követelmény a megvilágítás optimalizálása.

Természetes fény esetében a kellő fénymennyiség még nem elég, ügyelni kell a jó árnyékhatásra, az egyenletességre, és a káprázatmentességre. Mesterséges megvilágítás során ügyeljünk a fény eloszlására a munkaterületen, a megvilágítás erősségére, a fényforrások és a munkahelyeken lévő felületek minőségére és színére. Ne felejtsük az sem, hogy a színérzékelés minden emberben más és más érzéseket vált ki, ám a színekkel kapcsolatos érzelmi reakciók általában nem spontán reakciók, hanem a színek szimbólumtartalmával, a kulturális hagyományokkal is összefüggésben vannak (például: a fekete a gyász színe).



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés