Connect with us

technokrata

A notebook, ami mindent kibír

Smart home

A notebook, ami mindent kibír

Sivatagot, port, perzselő hőséget és dermesztő hideget. Magyarok tesztelik.

A Toshiba múlt hét végén bemutatta a Toshiba Tecra laptop-sorozat két sorozatát, az A9-es és az S5-ös szériákat, valamint a vezeték nélküli laptop-használatot biztonságosabbá tevő EasyGuard technológiát. A Tecra sorozat tagjai megbízhatóságukról és strapabírásukról ismertek, az EasyGuard technológia pedig a laptopok irodán – lakáson kívüli használata során védik a gépet a vírustámadások és adatlopási kísérletek ellen, valamint a véletlen balesetek okozta károsodásoktól.

A Tecra sorozat tagjai a gépen található adatok védelmét és a biztonságos és gyors bejelentkezést ujjlenyomat-olvasó segíti. A noteszgépek strapabíró kialakításukról ismertek, merev házuknak köszönhetően a nagy igénybevételt is kibírják, így különösen alkalmasak a rendszeres „hordozásra”, bármilyen (hétköznapi) ütést elviselnek. Rázkódás- és ütésálló kialakítása hatékonyan védi a rendszerösszetevőket az utazás során előforduló megpróbáltatások ellen.

Budapest-Bamako
Érdekesség, hogy a Budapest-Bamako Nagy Afrikai Futam Toshiba által támogatott csapata egy ilyen noteszgépet visz magával az útra. A futam 2008. január 12-én indult Budapestről, a Kossuth térről, hogy Ausztrián, Franciaországon, Spanyolországon, Marokkón, a Nyugat-Szaharán és Mauritánián keresztül több mint 8700 kilométert megtéve 15 nappal később megérkezzen Bamakoba, Mali fővárosába. Idén 8 országból 130 csapat, mintegy 400 versenyző vág neki az autópályán, hegyi szerpentinen, sivatagi betonutakon, homokos, tevefüves, tengerparti hullámos, kavicsos, salakos, havas, esős, nedves és száraz utakon át vezető futamnak, köztük a kétfős Toshiba-csapat is, 83-as rajtszámmal és egy Toshiba Tecra noteszgéppel az autóban.

A Toshiba-csapat a Budapest-Bamako Nagy Afrikai Futamon túra kategóriában indul, egy Mitsubishi Pajero gépkocsival. A futam deklarált célja az európai és a szaharai népek közötti kapcsolat elmélyítése, ennek érdekében a táv és a körülmények adta kihívások leküzdése mellett a szervezők és a csapattagok is jelentős karitatív segítséget nyújtanak a mauritániai és a mali falvak lakóinak. A világ 5. és 6. legszegényebb országában élők életkörülményeinek javítására a résztvevők élelmiszereket, gyógyszereket és ruhákat adományoznak, valamint ivóvizes kutak fúrását támogatják.

Az EasyGuard technológia
A hordozható számítógépeket (éppen a hordozhatóság okán) több és más jellegű károsodás érheti, mint az asztali számítógépeket. Amint a laptopot nem négy fal között, otthon vagy az irodában használják, jelentősen megnövekszik a károsodás lehetősége, a hordozhatóság fejlődésével (egyre könnyebb noteszgépek) pedig megsokszorozódik az esésből és egyéb balesetből, meghibásodásból származó károk száma. A károk ellen – megnövelt védelmet biztosító – tervezési jellemzőkkel, diagnosztikai segédprogramokkal és javítási összetevőkkel érdemes védekezni. Utazás közben a Toshiba EasyGuard szolgáltatásai szavatolják a laptopok számára a termék- és adatbiztonságot. Toshiba EasyGuard szolgáltatása három alapvető kényelmi és biztonsági – védelmi és javítási, a biztonsági és a csatlakozási – funkciót tartalmaz, az elérhető szolgáltatásokat a Toshiba folyamatosan fejleszti. A Tecra sorozat bemutatott típusaiban – a Tecra A9 és a Tecra S5 laptopokban – elérhetők a Toshiba EasyGuard szolgáltatásai.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle