Connect with us

Hirdetés

technokrata

A notebook, ami mindent kibír

Smart home

A notebook, ami mindent kibír

Sivatagot, port, perzselő hőséget és dermesztő hideget. Magyarok tesztelik.

A Toshiba múlt hét végén bemutatta a Toshiba Tecra laptop-sorozat két sorozatát, az A9-es és az S5-ös szériákat, valamint a vezeték nélküli laptop-használatot biztonságosabbá tevő EasyGuard technológiát. A Tecra sorozat tagjai megbízhatóságukról és strapabírásukról ismertek, az EasyGuard technológia pedig a laptopok irodán – lakáson kívüli használata során védik a gépet a vírustámadások és adatlopási kísérletek ellen, valamint a véletlen balesetek okozta károsodásoktól.

A Tecra sorozat tagjai a gépen található adatok védelmét és a biztonságos és gyors bejelentkezést ujjlenyomat-olvasó segíti. A noteszgépek strapabíró kialakításukról ismertek, merev házuknak köszönhetően a nagy igénybevételt is kibírják, így különösen alkalmasak a rendszeres „hordozásra”, bármilyen (hétköznapi) ütést elviselnek. Rázkódás- és ütésálló kialakítása hatékonyan védi a rendszerösszetevőket az utazás során előforduló megpróbáltatások ellen.

Budapest-Bamako
Érdekesség, hogy a Budapest-Bamako Nagy Afrikai Futam Toshiba által támogatott csapata egy ilyen noteszgépet visz magával az útra. A futam 2008. január 12-én indult Budapestről, a Kossuth térről, hogy Ausztrián, Franciaországon, Spanyolországon, Marokkón, a Nyugat-Szaharán és Mauritánián keresztül több mint 8700 kilométert megtéve 15 nappal később megérkezzen Bamakoba, Mali fővárosába. Idén 8 országból 130 csapat, mintegy 400 versenyző vág neki az autópályán, hegyi szerpentinen, sivatagi betonutakon, homokos, tevefüves, tengerparti hullámos, kavicsos, salakos, havas, esős, nedves és száraz utakon át vezető futamnak, köztük a kétfős Toshiba-csapat is, 83-as rajtszámmal és egy Toshiba Tecra noteszgéppel az autóban.

A Toshiba-csapat a Budapest-Bamako Nagy Afrikai Futamon túra kategóriában indul, egy Mitsubishi Pajero gépkocsival. A futam deklarált célja az európai és a szaharai népek közötti kapcsolat elmélyítése, ennek érdekében a táv és a körülmények adta kihívások leküzdése mellett a szervezők és a csapattagok is jelentős karitatív segítséget nyújtanak a mauritániai és a mali falvak lakóinak. A világ 5. és 6. legszegényebb országában élők életkörülményeinek javítására a résztvevők élelmiszereket, gyógyszereket és ruhákat adományoznak, valamint ivóvizes kutak fúrását támogatják.

Az EasyGuard technológia
A hordozható számítógépeket (éppen a hordozhatóság okán) több és más jellegű károsodás érheti, mint az asztali számítógépeket. Amint a laptopot nem négy fal között, otthon vagy az irodában használják, jelentősen megnövekszik a károsodás lehetősége, a hordozhatóság fejlődésével (egyre könnyebb noteszgépek) pedig megsokszorozódik az esésből és egyéb balesetből, meghibásodásból származó károk száma. A károk ellen – megnövelt védelmet biztosító – tervezési jellemzőkkel, diagnosztikai segédprogramokkal és javítási összetevőkkel érdemes védekezni. Utazás közben a Toshiba EasyGuard szolgáltatásai szavatolják a laptopok számára a termék- és adatbiztonságot. Toshiba EasyGuard szolgáltatása három alapvető kényelmi és biztonsági – védelmi és javítási, a biztonsági és a csatlakozási – funkciót tartalmaz, az elérhető szolgáltatásokat a Toshiba folyamatosan fejleszti. A Tecra sorozat bemutatott típusaiban – a Tecra A9 és a Tecra S5 laptopokban – elérhetők a Toshiba EasyGuard szolgáltatásai.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés