Connect with us

HD minőség – rádióhullámokon

Smart home

HD minőség – rádióhullámokon

Nézd anyu, eltűntek a kábelek!

Az ezredfordulón a házimozi egyet jelentett a hagyományos, két hangszórós képcsöves televízióval, 2004-ben pedig egy 55 cm-es tévé és egy DVD-lejátszó jelentette, 2006-ban már olyan megnevezések röpködtek, mint a full HD, HDMI, 1080, plazma vagy LCD, mára pedig a WHDI-t emlegetik új csatlakozási szabványként. Az idei CES-en már be is mutatkozott az izraeli Amimon által fejlesztett, WHDI protokollt alkalmazó, vezeték nélküli technológiát megvalósító áramkör, mégpedig a Belkin FlyWire nevű újdonságába építve.

Hogy mit is jelent ez? A full HD 1920×1080 pixel felbontást, ezáltal ötször nagyobb képrészletet tesz lehetővé, a nagy sebességű HDMI csodacsatlakozó révén pedig mind a kép, mind a hang egy kábelen kerül továbbításra. Ezáltal nem csak a kábelrengeteget foghatjuk vissza, hanem a minőségromlás nélküli átviteli rendszert is élvezhetünk. Mindemellett a vetélkedő plazma és az LCD technológiák beégés-mentes, nagy felbontású, széles színskálával rendelkező készülékeket jelentenek, melyek nemcsak hosszabb élettartammal rendelkeznek, hanem alacsonyabb energiaszükségletük miatt üzemeltetési költségük is alacsonyabb. A Belkin rendszere pedig lehetővé teszi, hogy tovább csökkentsük a vezetékeink számát anélkül, hogy lemondanánk a kiváló minőségről. A Wireless High-Definition Interface ugyanis a már jól megszokott és elvárt HD minőséget rádióhullámokon közvetíti, azaz drót, tömörítés, és így minőségromlás nélkül történik a jelátvitel (5.8 GHz és 1.5 Gbps).

A két részből álló FlyWire egyszerre hat HDMI forrással, valamint a komponens és kompozit csatlakozókkal is megbírózik. Ára 500-600 dollár között mozog. Állítólag 15-30 méteres a hatótávolsága, így egy nagyobb lakásban kiválóan élvezhető a bluray film a másik szobában lévő nagyfelbontású monitorról is. A szerzői jogi kérdések természetesen még váratnak magukra.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom