Connect with us

technokrata

Kié a legszexibb szeplő? – Megfejtettük a titkot!

Smart home

Kié a legszexibb szeplő? – Megfejtettük a titkot!

Hogyan jön össze John Lenon a túrórudival, a nagymamával, és ehhez mi köze Yoda mesternek?

Húnyd le a szemed, és képzelj el egy hegyet. Kis kacskaringós utak vezetnek fel a tetjére, ahol erdok vannak, mezok, színes virágok, madarak. Dolj hátra, feküdj le a fube, nézd az eget, és most lassan végy egy mély levegot – ez a Magashegy. Fülelj egy kicsit, halk zene is szól: a föld alól. Azért onnan, mert az underground mindig tartogat valami érdekeset, valami különlegeset, amit érdemes kicsit átfolyatni magunkon, hogy aztán valami egészen fantasztikus dolog szülessen. Interjúnk a Magashegyi Underground tagjaival, Fodor Máriusszal, és Bocskor Bíborkával.

– Hogyan jött a Szeplos Váll ötlete? Mirol szól?

Fodor Máriusz: A dal egy személyes élmény hatására született. Ha rövid akarok lenni, akkor a történtben van egy lány, és egy fiú. A fiú nagyon szerelmes a lányba. Egy téli este, miközben a fiú próbálja meghódítani szíve hölgyét, a takaró lecsúszik a lányról, és ekkor kikukucskál az a gyönyöru szeplos váll. A fiú ekkor megfogadja a lánynak, hogy egyszer dalt fog írni ezekrol a vállakról. A lány elpirulva felpattan, magára húz egy inget, és a másik oldalára forulva jóéjszakát kíván. A szerelem soha nem teljesült be, a szív csúnyán összetört. A lányról azóta sem tudunk semmit… Érdekes, mert a szövegben elrejtett utalások (John Lennon, túrórudi, nagymama, Yoda, napocska és még sorolhatnám) mind mind ebbol az eredeti történetbol vannak, így ha nem tudod a sztorit, néha kicsit furcsának tunhet a dalszöveg.

– Szeretitek ezt a dalt?

Bocskor Bíborka: Megértjük, szeretjük, elfogadjuk és felfelé pillantunk.

Fodor Máriusz: Foleg a koncerten. Kicsit átdolgoztuk, felturbóztuk, így lehet, hogy furán hangzik, de a legnagyobb pogó, és tombolás mindig ennél a dalnál van.

– Hogyan áll a váll szépségverseny?

Fodor Máriusz: A vállversenyre körülbelül 50 értékelheto fénykép érkezett, a szavazás egy hét múlva fog elindulni a www.szeplosvall.hu oldalon. Szavazni az oldal látogatói tudnak. A nyertesek a különbözo elektronikai kütyük mellett, egy „vacsorát” is kapnak a nyereményük mellé, pontosabban egy jófajta bosnyák téri kolbászozást, Bíborka édesapjának eredeti erdélyi házi pálinkájával.

– Hogyan, milyen céllal született a zenekar, milyen utat szeretnétek bejárni?

Fodor Máriusz: Bár lehet, hogy nagyképunek tunik a „reformáció“, a terveink közt feltétlenül szerepel, hogy egy kis mentalevél legyünk a mára már szájszagúvá lett hazai „popfogyasztó“ zenei étrendjében. Van igény a jelenlegi kereskedelmi rádiókban szóló szennyen túlmutató, fura mód „alternatív“ bélyeggel ellátott zenékre is. Én a mi zenénket sem tartom alternatívnak. Talán egy kicsit több idot töltünk a hangszerelésel, keresünk új megoldásokat, és a szövegek sem olyan instantak, de ez maximálisan pop.

Bocskor Bíborka: Csak magam nevében beszélnék… Megreformálni… pillanatnyi hangulatomban szívesen lennék reformerno, de közben arra gondolok, hogy ehhez a tudásom és az ismereteim nagyon le kellene tisztítanom. Éleslátással, ösztöneimmel és tehetséggel, tudatos eszköztárral, szépen kitámasztgatni és majd sok-sok tapasztalás után ráeszmélve arra, hogy amit tudok,fontosabb annál, amit „tanítottak“. Akkor majd reformálok, új híreket hozok, új hullámokat gerjesztek. Addig is a tapasztalás színterén kísérletezgetek óvatosan.
Életem elso zenekara a MU, így környezetismereti utakat járok be. Borzasztóan élvezem. És ha azt mondom, a dualitások útját, akkor személyeset is mondok és közöset is.

Nagylemezt mikor foghatunk kézbe?

Fodor Máriusz: A zenekar nagyon készül a tavasszal megjeleno lemezre. Ezért aztán úgymond nyilvános próbákat tartunk 2 hetente a Hunnia Mozi kávézójában. Legközelebb január 17-én. Addig is készítjük új klipünket, forgatás most vasárnap (január 13.), részletek a honlapunkon található piros levél alatt.

Szeplos vállSzólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom