Connect with us

technokrata

Képalkotás – magas színvonalon

Smart home

Képalkotás – magas színvonalon

Belépés a digitális SLR-fotózás izgalmas világába.

Végre egy könnyen kezelhető masina! Megjelent ugyanis a Sony új, ?200 típusjelű kompakt gépe, mely kompatibilis az „alpha” sorozat több mint 20 cserélhető objektívjével, valamint világítási rendszereivel és egyéb kiegészítőivel. Erőteljes zajcsökkentéssel és a fejlett Sony ?700-ból kölcsönzött képfeldolgozó technikával rendelkezik, melyek révén – még kihívást jelentő fényképezési körülmények között is – kiemelkedő képminőséget kínál. Gazdag, élénk színeit és csodálatosan részletes árnyalatreprodukcióját a 10,2 valós megapixel felbontású CCD-érzékelő új zajcsökkentő áramkörének köszönheti. BIONZ képfeldolgozó motorja szintén nagyobb teljesítmény nyújt, s ezzel minden fényképezési szituációban hozzájárul a képzaj csökkentéséhez.

A készülék érzékenysége ISO 3200-as értékre is beállítható, így még gyenge megvilágítás mellett, vaku nélkül és kézben tartva is sikeresen készíthetők felvételek. Nagy érzékenységű beállításoknál az úgynevezett High ISO zajcsökkentő üzemmód gondoskodik a képek minőségéről.

A nagyméretű, 2,7 hüvelykes, jól látható Clear Photo LCD-képernyőjén most praktikus funkciókijelzés is megjeleníthető, az átlátható elrendezésnek köszönhetően pedig még a fotózás újoncai számára is gyorsan és egyértelmű módon választhatók ki a beállítások. Az új, RGB-hisztogram üzemmód a felvett képek színegyensúlyának ellenőrzésére szolgál.

Egy-egy feltöltés között az akkumulátorcsomag akár 750 felvétel elkészítését is lehetővé teszi (a CIPA-szabvány szerint számítva), a fennmaradó akkumulátorkapacitás pedig százalékos formában látható a kijelzőn. Így a felvételkészítés aggodalom nélkül folytatható.

A számtalan nagyszerű tulajdonsága mellett további előnye, hogy a hatféle jelenet szerinti üzemmódja automatikusan beállítja az expozíciós és fehéregyensúly-értékeket, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy a készülék helyett a témára összpontosítsa figyelmét. A nyolcféle kreatív stílus segítségével pedig bonyolult állítgatás nélkül is speciális „jelleg” kölcsönözhető a felvételnek.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle