Connect with us

Hirdetés

technokrata

Másoljunk nagyfelbontású filmeket!

Smart home

Másoljunk nagyfelbontású filmeket!

Tökéletes képminőséghez nagy kapacitás kell – de a Toshiba legújabb laptopjával ez már nem gond. Részletek a világelsőről a cikkben.

Lassan másfél éve már, hogy háború folyik a két nagyfelbontású filmeket tárolni képes médium, a HD DVD és a Blu-ray között. Mindez idáig nem dőlt el, melyik lesz a befutó; többek között azért sem, mert a merevlemezek már rég meghaladták az optikai korongok által kínált kapacitást, és a felhasználók nincsenek rákényszerítve, hogy döntsenek közöttük. Ráadásul a lemezeket megírni nagy kihívás – alig kapható olyan meghajtó, amely égetni is tudja a Blu-ray vagy HD DVD médiát. Ezen változtatott a Toshiba.

A távol-keleti vállalat nemrég bejelentette legújabb noteszgépét, a korábban általunk is többször ismertetett Qosmio legújabb modelljét. A G40-es típus legnagyobb érdekessége, hogy a világon ez az első olyan notebook, amelyet HD DVD-RW drive-val láttak el. Vagyis nem csak olvasni tudja a bele helyezett korongokat, hanem kék lézere révén írni (sőt, az erre felkészített lemezeket újraírni) is.

Egyéb tekintetben nem sokat változott a „kicsike”. 17 colos, WUXGA (1920×1200 pixeles) natív felbontással bíró LCD-t kapott, illetve egy 2,2 GHz-es órajelen üzemelő Core 2 Duo processzort (T7500). Operatív tára akár 4 GB kapacitású is lehet, míg háttértároló tekintetében 400 GB-nyi hely áll rendelkezésre. Természetesen multimédiás alkalmazásra van kihegyezve a masina, így nem meglepő, hogy HDTV tunerrel és HDMI kimenettel is felvértezték, illetve jár hozzá távirányító is.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés