Connect with us

technokrata

Blu-ray vs. HD DVD – előre ittunk a medve bőrére?

Smart home

Blu-ray vs. HD DVD – előre ittunk a medve bőrére?

Ismét távolabb került a csata vége.

A két, kéklézeres optikai formátum már lassan két éve őrlődik abban a harcban, amit a nappalik meghódításáért vívnak, leváltandó a DVD-ket. Egymással „természetesen” inkompatibilisek, ezzel azonban elbizonytalanították a vásárlókat, akik nagy része még mindig nem merte letenni voksát az egyik vagy a másik formátum mellett. Ideje lenne már tehát eldönteni a kérdést.

Tegnap írtunk arról, hogy az öt legnagyobb filmstúdió egyike, a Warner Bross leányvállalata, a Warner Home Video kritikus fontosságú lépést tehet a Blu-ray – HD DVD háborúban. Az amerikai filmkiadó nem kötötte magát hozzá még egyik formátumhoz sem (sőt, az év elején tartott CES-en még egy hibrid formátumot említett, a probléma áthidaló megoldásaként); jelenleg mindkét médián kiadja filmjeit. Piaci dominanciája azonban döntő fontosságú tényező lehet, ha végre elhatározza magát, melyik újgenerációs DVD-t is fogja támogatni. A bennfentesek egy része pedig máris tudni véli, hogy kire esik a választás – eszerint a Sony által pátyolgatott Blu-ray mellé áll majd a Warner, igencsak kényelmetlen helyzetbe hozva ezzel a rivális HD DVD mögött álló Toshibát és cégtársait.

Néhány órával ezelőtt hivatalos nyilatkozatot tett közzé a Warner Home Video, melyben bejelentette, hogy nem tervezi a Blu-ray exkluzív támogatását, sem a HD DVD formátumon való filmkiadás beszüntetését. Vagyis ezzel cáfolta a múlt hét végén, e hét elején lábra kapott pletykákat az amerikai kiadó.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom