Connect with us

technokrata

VirtualDub – az ingyenes videoszerkesztő legújabb változata

Smart home

VirtualDub – az ingyenes videoszerkesztő legújabb változata

A VirtualDub 1.7.7-es verziója már bárki számára hozzáférhető.

A szoftver videofolyamok lementésére (is) használható videoszerkesztő alkalmazás. Képes az AVI 2 GB-os és a FAT32 4 GB-os határait átlépni, illetve a fejlesztők úgy készítették el, hogy lineáris szerkesztésre lett optimalizálva. A VirtualDub (letöltés itt) támogatja a Motion-JPEG, az MPEG-1 videó és layer 3 audió formátumokat. Képes (megfelelő teljesítményű hardver esetén) valósidejű vagy közel valósidejű videoszerkesztésre, zajcsökkentésre, illetve kötegelt üzemmódra is (ez esetben több állományon is végre tud hajtani előre beállított művelet(eke)t, egymás után). Fejlesztői optimalizálták a lemezhozzáférést, hogy minél kevesebbet kelljen a winchestert „darálnia” a szoftvernek. Folyamatosan tudja monitorozni a tömörítési szintet, a CPU-használtságát és a még szabad merevlemez-tárterületet.

Képes képmentésre, de megfelelő hardveres támogatás esetén videofolyam rögzítésére is. Ez utóbbi használatát gyorsbillentyűvel (F6) is segíti. Használatával anélkül lehet módosítani a hangsávo(ka)t, hogy ahhoz magához a videofolyamhoz hozzá kellene nyúlni. A gyorsabb működést segíti, hogy eltávolítható vele egy videorészlet a maradék újratömörítésének szükségessége nélkül. Lehetőséget biztosít az eredmény előnézeti megtekintésére, valós hanggal.

Nemrég jelent meg az 1.7.7-es kiadás, mely letölthető gyors Download szerverünkről. Ez főként hibajavításokat tartalmaz; például a „Save segmented AVI” funkció használata korábban összeomláshoz vezetett, amikor csak a videót engedélyezte a felhasználó; illetve immár nem lehet nullára csökkenteni a frame rátát, hogy csak néhányat említsünk.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle