Connect with us

technokrata

Játék: lehet valami túlságosan népszerű?

Smart home

Játék: lehet valami túlságosan népszerű?

Főleg karácsony előtt? A válasz, bármily megdöbbentő is: igen.

Az újgenerációs konzolok közül a legszerényebb grafikai tudással a Nintendo-féle Wii rendelkezik. Megjelenésekor sokan nem is jósoltak neki nagy jövőt, ám a kézmozgással való irányítás és a viszonylag egyszerű játékok olyanokat is rávettek a játékgép megvásárlása, akik korábban még a közelébe sem mentek ennek a szórakozási formának. Mindez oda vezetett, hogy a Wiiből szinte egész évben hiány mutatkozott a piacok egy részén – ez a trend pedig most, a karácsony közeledtével csak tovább erősödik.

Éppen ezért a Nintendo bejelentette, hogy kevésbé fogja reklámozni a kis masinát, mert annak eladásai már így is „túlpörögtek”. Több helyen, elsősorban a televízióban és a nyomtatott sajtóban lecserélik a reklámokban megjelenített készüléket – Wii helyett inkább a marokkonzol kategóriába tartozó DS Lite-ot népszerűsíti majd a Nintendo. Igaz, ez utóbbi készülék is jól fogy, de ebből még bőven lenne hova fejlődni, az eladásokat tekintve – és itt rendelkezésre is áll a kellő gyártókapacitás.

Az Ebay-en egyébként a legtöbbet keresett szó a konzol nevének három betűjéből áll össze, hogy csak egy példát említsünk, alátámasztandó a népszerűséget. Az eladási árak 150 és 500 brit font között mozognak, de volt olyan elvetemült internetező, aki kereken egymillió fontért tette aukcióra játékgépét (licit természetesen még nem érkezett rá). Pedig a Nintendo szívesen kielégítené az összes igényt, ha tehetné – erről nemrég az amerikai részleg elnöke, Reggie Fils-Aime nyilatkozott: „Bárki, aki azt feltételezi, hogy a készlethiány jót tesz az üzletnek, az nem igazán ért az üzlethez.”

Itthon egyelőre nem fenyeget annak veszélye, hogy az érdeklődők nem jutnak Wiihez; a nagyobb bevásárlóközpontokban eddig még mindig lehetett találni párat a számítástechnikai részlegeken.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle