Connect with us

Szputnyikot szilveszterre

Smart home

Szputnyikot szilveszterre

Műholdas megvilágítás.

Leáldoztak a tükörgömbös bulik, a lávalámpa, és társaik, a 21. században a bulifényeket műholdakat idéző lámpák szolgáltatják. Tucatnyi vörös, zöld és kék LED-ek fénye borítja be a helyiségeket, kiváló dekorációs anyag szilveszterre, vagy évzáró céges bulira, mindössze negyven dollárért.

Vigyázzunk, a számtalan party, baráti és családi összejövetel alkalmával számolatlanul kell koccintásra emelni a poharat. Bár az alkohol jót tesz a társadalmi eseményeknek, a derékbőségnek korántsem. Az ital gond nélkül élvezhető, ha kellően odafigyelünk arra, mit is iszunk.

1. Gyakori trükk, hogy a fehérbort szódavízzel vagy diétás limonádéval keverik. Ha erre nem visz rá a gyomrunk, igyunk száraz bort. Ebből egy fél üveg, színtől függetlenül, nagyjából 250 kalóriát tartalmaz.

2. Tartózkodjunk a bólétól is. Tele van tömegnövelővel, és mivel alig érezhető az alkohol íze, itatja magát, na és a sok kalóriát.

3. A sztárok sem véletlenül isznak pezsgőt, nem csak jól mutat a kézben, hanem a buborékok miatt hamar megtölti az ember gyomrát – nem lehet vödörszámra vedelni belőle. Egy üveg 100 kalória.

4. A vendéglátásban használt négycentes poharak kisebbek, mint a kredencben megbújó stampedlik. Ne töltsük tele őket! A tömény italokat mindig elsőként tegyük a poharakba, és csak az után a jeget, vagy a szódát, mert így látjuk igazán, mennyi alkoholt öntöttünk ki.

5. A töményeket diétás szénsavas italokkal öntsük fel. A buborékok eltelítik a gyomrot. 25 ml italban így csupán 50 kalória lesz.

6. Kerüljük a világos sört és az almabort, mert ezek tele vannak kalóriával.

7. Emeljünk szót itt is a poharak ellen. A bárokban, party-kon néha akkora egy borospohár, hogy elveszik benne fél liter szőlőlé. Ha whisky-kólát, vagy például gin-tonicot iszunk, figyeljünk oda, mert a vendéglátósok alapból 4 centtel indítanak, kettő helyett.

8. Óvatosan a koktélokkal is! Kerüljünk mindent, amiben tejszín, kókusztej, gyümölcslevek, vagy szirup van – ezek ugyanis tele vannak kalóriával. Ha ettől részegedünk le, számoljunk a rengeteg kalóriával! Ha lehet, kérjünk diétás koktélt, és azt is csak kortyolgassuk!

9. Krémes likőrök kizárva! Ha stílusosan szeretnénk befejezni az étkezést, egy brandy-t megengedhetünk magunknak. Ebből 25 ml csupán 50 kalóriát tartalmaz, míg a legtöbb krémlikőr ugyanilyen mennyiségben 80-100 kalóriát.

10. Minden második ivós összejövetelen mi legyünk a sofőrök, így ha akarunk, sem ihatunk, és a kalóriák az üvegekben maradnak!

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom