Connect with us

Mivel lepjük meg anyut?

Smart home

Mivel lepjük meg anyut?

Vicces ajándéktippek családtagok számára.

Közeleg a karácsony, és vele együtt a hisztéria, a rohanás, a kapkodás, hogy utána hetekig, de napokig biztosan a ZÁRVA felirat fogadjon minket a legtöbb üzlet ajtaján. A ködös, szürke napokon még egy írható DVD-t sem lehet vásárolni, és előtte is csak a slágertermékek tömörülnek a boltok polcain. Idén nagyjából ugyanazok, mint tavaly, tehát ha egy évvel ezelőtt sikeresen, még időben hozzájutottunk az év végi prémiumhoz, valószínűleg az idei karácsonyfa alá már nem érdemes DVD, MP3, MP4 lejátszót, hajnyírót, szőrtelenítőt, elektromos fogkefét, LCD tévét, vagy digitális fényképezőgépet tenni. Ötletes ajándékokra volna szükségünk, amit akár – némi kézügyességgel és kreativitással – magunk is előállíthatunk.

Mivel nem ajándékozhatjuk meg minden rokonunkat drága iPod hangsugárzó rendszerrel, úgy gondoltuk, ez a Lego hangszóró jobb és olcsóbb (19,75 dollár) megoldás lehet. Elég ráhelyezni az iPod-ot, és máris megoszthatjuk a dallamokat környezetünkkel. Kiválóan szól hálófülkében vagy fürdőszobában. Elem sem kell hozzá, USB-n keresztül szerzi az energiát az iPod akkumulátoráról. A legtöbb iPoddal kompatibilis, legyen az első vagy ötödik generációs, esetleg Mini, illetőleg Nano.

Emlékszünk még a digitális zene és az MP3 lejátszók előtti időkre? Amikor szeretteinknek, barátainknak szalagos magnókazettára vettük fel kedvenc dalainkat, és adtuk át nagy szeretettel a gondos válogatást? Ha ezen a karácsonyon szeretnénk egy kis nosztalgiát vinni az ünnepi hangulatba, érdemes egy hasonló ajándékot készíteni. A pendrive-ra ugyanúgy feltehetjük kedvenc zenéinket, a csomagolás pedig igazán egyedi lesz.

Ha fiútestvérünk vagy barátunk szereti a kütyüket és a bicikliket is, egy úgynevezett Hybrid Wall Clock kiváló meglepetés lehet. Nem kell hozzá más, csak egy újrahasznosított óra és bringakerék. Eredetiben 35,75 dollárba kerül, mivel lomtalanított merevlemez meghajtót is felhasználtak készítésekor. Nemcsak környezetbarát, jópofa, hanem hasznos is.

Az édesanyáink korában még menő bakelit lemezek a mai digitális korban patinás alátétekké avanzsálódtak. Hogy fog örülni apuka, ha a szilveszteri virslis tálat egy David Bowie LP-n kapja maga elé. Beszerezhetőek a padlásról, vagy éppen 19,95 dollárért a www.delight.com-ról.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom