Connect with us

technokrata

Hullarészegre ihatjuk magunkat

Smart home

Hullarészegre ihatjuk magunkat

Nincs idő a kijózanodásra.

A legtöbb pincér és csapos egyszerű ember, egyik sem rendelkezik gondolatolvasó képességekkel. Bár a szakmájukban veteránnak számító felszolgálók gyorsak és képesek arra, hogy a tekintetünkből rájöjjenek, hogy egy újabb italt szeretnénk, egy okos kis találmány révén most egyértelmű jelet kaphatnak az üvegek alól.

Az úgynevezett automata érzékelős poháralátéteken ugyanis egy olyan egyedi Java alkalmazás fut, amely érzékeli, hogy mikor fogyott el az italunk. Helyezzük az üveg alá, majd mikor az majdnem kiürül, villogó jelzést ad a pincérek számára. Ezáltal bármelyik csapos figyelemmel tudja kísérni, hogy mikor kell újratölteni a poharunkat.

A Sentilla-s kockafejűek által létrehozott LED-es elektromos alátétek felismerik, hogy mikor van a tetejükön pohár vagy üveg, és ha van, az nagyjából mikor ürül ki. Készítőik szerint drótnélküli kommunikációra is képesek egymással, így interaktív asztali játékként is kiválóan használhatóak.

Az egyetlen, amit ezek a minikomputerrel felszerelt okosságok nem tudnak, hogy éppen félig üres, vagy félig tele van-e a poharunk.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle