Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mi van a fa alatt?

Smart home

Mi van a fa alatt?

… és a fán?

Egyáltalán milyen fán? Való igaz, hogy a karácsonyi ünnep egyik legizgalmasabb kérdése: mi van a karácsonyfa alatt, de mégis milyen karácsonyfa alatt? Első körben szín, alak, illetve illat alapján szemlélődjünk, vágott fenyő vásárlása esetén lombtartó képességét, földlabdás vásárlása esetén kerti díszítőértékét is vegyük figyelembe, az ár/érték arányról nem is beszélve. És ha ez mind megvan, jöhetnek a díszek, és csak ezután a sok csicsás doboz!

A karácsonyfa általános minőségi követelményeit előíró szabvány szerint egyértelműen hibának számít a törött törzs, a csámpás növés és további, olyan rendellenességek, mint a féloldalasság, a száradásra és betegségre utaló tűbarnulás, vagy az abnormális tűhullatás. Akkor rendelkezik a fenyő kellő lombsűrűséggel, ha legalább három vagy négy ágörv található rajta. Formáját tekintve, akkor szép egy fenyőfa, ha minden ágörvén legalább három, nagyjából azonos méretű ág van, valamint a díszcsúcs helyéül szolgáló ág, a sudár hossza meghaladja a hozzá hajlított legközelebbi, vagyis legfelső ágörv ágainak hosszúságát.

A fenyő és gyanta illatának harmóniáját olykor a nedves föld szaga zavarja meg, a csípős hidegben és a hajnali ködben egyre inkább körvonalazódik a karácsony, és a fenyőárusok megjelenésével egyenes arányban erősödik a fenyőfa vásárlásának gondolata. Ebben az atmoszférában született meg az elektronikai alkatrészek és tartozékokat újrahasznosító Acorn Studio karácsonyfadísz ötlete. A 19,95 dollárért kapható díszes dobozban három, egy fa, egy harang, és egy csillag alakú áramköri lapkát találhatunk.

Ettől lesz igazán geek-es a karácsony!

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés