Connect with us

Mi van a fa alatt?

Smart home

Mi van a fa alatt?

… és a fán?

Egyáltalán milyen fán? Való igaz, hogy a karácsonyi ünnep egyik legizgalmasabb kérdése: mi van a karácsonyfa alatt, de mégis milyen karácsonyfa alatt? Első körben szín, alak, illetve illat alapján szemlélődjünk, vágott fenyő vásárlása esetén lombtartó képességét, földlabdás vásárlása esetén kerti díszítőértékét is vegyük figyelembe, az ár/érték arányról nem is beszélve. És ha ez mind megvan, jöhetnek a díszek, és csak ezután a sok csicsás doboz!

A karácsonyfa általános minőségi követelményeit előíró szabvány szerint egyértelműen hibának számít a törött törzs, a csámpás növés és további, olyan rendellenességek, mint a féloldalasság, a száradásra és betegségre utaló tűbarnulás, vagy az abnormális tűhullatás. Akkor rendelkezik a fenyő kellő lombsűrűséggel, ha legalább három vagy négy ágörv található rajta. Formáját tekintve, akkor szép egy fenyőfa, ha minden ágörvén legalább három, nagyjából azonos méretű ág van, valamint a díszcsúcs helyéül szolgáló ág, a sudár hossza meghaladja a hozzá hajlított legközelebbi, vagyis legfelső ágörv ágainak hosszúságát.

A fenyő és gyanta illatának harmóniáját olykor a nedves föld szaga zavarja meg, a csípős hidegben és a hajnali ködben egyre inkább körvonalazódik a karácsony, és a fenyőárusok megjelenésével egyenes arányban erősödik a fenyőfa vásárlásának gondolata. Ebben az atmoszférában született meg az elektronikai alkatrészek és tartozékokat újrahasznosító Acorn Studio karácsonyfadísz ötlete. A 19,95 dollárért kapható díszes dobozban három, egy fa, egy harang, és egy csillag alakú áramköri lapkát találhatunk.

Ettől lesz igazán geek-es a karácsony!

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom