Connect with us

technokrata

Adobe Flash Player 9 – kéklézeres támogatás

Smart home

Adobe Flash Player 9 – kéklézeres támogatás

Megjelent a végleges változat.

A mai naptól elérhető a Moviestar kódnéven futó Adobe Flash Player 9 végleges változata, tájékoztatott a szoftver.hu az Adobe bejelentéséről. Az ingyenes szoftver támogatja a legújabb generációs asztali médialejátszók (Blu-Ray, HD-DVD) által is kezelt H.264 videó- és HE-AAC hangformátumokat, kihasználja a hardverben rejlő lehetőségeket (pl. kétmagos processzor), és teljes képernyős lejátszást biztosít az ismertebb böngészőkben, Windows, Macintosh és Linux platformokon. Az Adobe a mai napon jelentette be az Adobe Flash Media Server 3 szervermegoldást is, amely már Flash Player 9 kompatibilis tartalmak (hang és kép) sugárzására is képes.

Teljes körű HD video-audio támogatás
A H.264 támogatás az Adobe teljes videós termékvonalának része lett: a kódolást az új médialejátszón kívül az Adobe Premiere Pro CS3 videoszerkesztő, az Adobe After Effects CS3 speciális effektusok előállítására alkalmas szoftver és az Adobe AIR platform is támogatja. Ennek megfelelően az AIR technológiára épülő, várhatóan 2008 elején megjelenő Adobe Media Player asztali médialejátszóba is beépítik a H.264 és a HE-AAC támogatást.

Médiaóriások a Flash technológia mögött
Az Adobe Flash technológia elterjedtsége 99%-os arányt mutat az internethez csatlakoztatott számítógépek körében, de több millió mobilkészülék és egyéb eszköz (pl. játékkonzol) is támogatja a technológiát. Mindez lehetővé teszi a Flash alapú tartalmak (videók, hanganyagok, alkalmazások) széleskörű terjesztését és egységes megjelenítését. A Flash-t olyan jelentős tartalomszolgáltatók használják, mint a CBS, az NBC, a FOX News Digital, a PBS, az MTV Networks, a BBC és a Hulu. A világ legnépszerűbb közösségi oldalai közé tartozó YouTube és MySpace oldalak is Flash alapon működnek. Az új médialejátszóval a tartalomszolgáltatók mostantól HD minőségű televíziós műsorokat sugározhatnak, akár élőben, akár felvételről.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák